В новините
 
22.08.2010 15:56   Новината е видяна 5314 пъти
Убийство в Карнобат
На 22.08.т.г. около 00.35 г. в Районно управление «Полиция» - Карнобат е получено съобщение за труп на мъж, открит на първия етаж в частна къща, разположена на улица «Алекси Денев» №12 в града – констатирано е, че трупа е на собственикът на къщата : 88 годишния Христо Христов.
От първоначалния оглед е установено, че по тялото на възрастния мъж има множество порезни и прободни рани, а от лявата страна на ухото е забита дръжка от чук. Открити са двата ножа, с които е извършено деянието, както и металната част на чука. Трупът на Христо Христов е откаран за аутопсия в «Съдебна медицина» Бургас, а от проведените оперативно-издирвателни мероприятия е констатирано, че вероятния извършител на убийството е внука на пенсионера – Христо Тунев, 28 годишен от София. Същият е задържан за срок от 72 часа с постановление на Окръжния прокурор, като предстои извършване на психиатрична експертиза относно вменяемостта на лицето.
По първоначални данни Христо Тунев заедно със семейството си е летувал в Приморско, но решил да навести дядо си в Карнобат. На възрастния човек и неговите съседи направило впечатление, че младия мъж не е много адекватен. Извикали майка му от Приморско, като за бързото й придвижване един от съседите отишъл да я вземе с лек автомобил. При връщането си в Карнобат майката и съседа откриват трупа на Христо Христов.
Междувременно в Районно управление «Полиция» - Карнобат е получено съобщение от персонала на бензиностанция «ЛУКОЙЛ» - Карнобат, за това че окървавен мъж, в неадекватно състояние, е заредил л.а. «Опел астра», със софийска регистрация с гориво за сумата от 60 лева и без да плати, се отправил в посока към западния изход на Карнобат. Около 23.20 ч. на около 1 км. западно от с. Венец, общ. Карнобат, по пътя Бургас – София, поради навлизане в насрещното движение л.а. «Опел Астра», управляван от Христо Тунев, движещ се в посока с. Венец –  Сливен, допуска челен сблъсък с насрещно движещия се л.а. «Опел Вектра», с бургаска регистрация, управляван от 58 годишния В.С. от Карнобат. От ПТП са ранени : водачът на л.а. «Опел вектра» / откаран в бургаската болница, с диагноза  политравматизъм и фрактура на долните крайници, без опасност за живота/ и съпругата му – М.С., 47 годишна от Карнобат / получила политравматизъм с разкъсана диафрагма, настанена за лечение в бургаската болница, без опасност за живота/.
Христо Тунев е задържан непосредствено след катастрофата от полицейските служители и приведен в Районно управление «Полиция» - Карнобат, където буйствал и се държал агресивно, опитвайки се да се самонарани.
    Причините за убийството са в процес на изясняване – работата по случая продължава от служители на сектор «Криминална полиция» ОДМВР Бургас.






Ключови думи: Районно управление, Полиция, Карнобат, Христо Христов,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |