В новините
 
22.08.2010 16:37   Новината е видяна 5605 пъти
„ЖРЕЦИ НА МУЗИТЕ” ТРЪГНАХА ОТ ЦАРЕВО С МУЗИКА И ОГЪН

С огън, музика и танц беше вдигната завесата на петия младежки фестивал на изкуствата „Жреци на музите”  на 21 август. Небето над град Царево се обагри от уникалното огнено шоу,  а аплодисментите на публиката сложиха началото на една десетдневка, която ще бъде изпълнена с много изкуство, театър, музика и танц – чак до 29 август, когато е и официалното закриване на фестивала, отново в град Царево.
Официалната церемония по откриването бешепочетена от вицеконсула на Руската федерация във Варна Владимир Чертков, който сам призна, че остава без думи пред  таланта на децата, дошли от цяла България, Франция и Русия да радват жителите и гостите по Южното ни Черноморие. От сцената поздравленията си към участниците и жителите на общината отправи и кметът на Царево Петко Арнаудов.

В този първи концерт на „жреците” имаше  всичко – кръшни български хора, изпълнени  от ямболийчетата от фолклорен ансамбъл „Ромбана” и домакините от детски танцов ансамбъл „Иглика” – Царево;   танци от красивите момичета от мажоретен състав „Слънце” _ Кнежа; танцуваха и гостите от Русия – образцов танцов театър „Хармония”.  Публиката се взриви от изпълненията на хип-хоп група “H Scandal” и изумителният глас на Никола Чочев от Горна Оряховица , възпитаник на Московската консерватория.  Красивата Юлия Федосова от Русия изпя „Ех, любов”, а сънародниците й от театрално студио „Игра” и танцов ансамбъл „Сюрприз” изненадоха публиката с виртуозна хореография и  буйни танци.

Гостите от Франция – танцьорите от „Лепетио” –гр. Сен Жан, показаха  фолклорни танци от родината си, а  балет „Мистика” от София нажежиха  градуса с предизвикателна и атрактивна танцова постановка.  Детско вокално студио „Дъга” – Враца пя любими български песни, а певицата Ана-Мария Борисова плени публиката с автентично изпълнение на „Катерино,  моме”.
Този първи концерт традиционно завърши с Дунавско хоро около полунощ , на което се хванаха и участници , и публика. Тепърва на жреците на музите им предстои да превземат сърцата на публиката в Китен, Лозенец, Приморско, Ахтопол, Синеморец и Варвара, където всяка вечер под звездното небе те щепеят, танцуват и създават заедно с публиката  незабравимия спомен за едно творческо лято.


Ключови думи: младежки фестивал на изкуствата, Жреци на музите, Царево,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |