В новините
 
22.08.2010 17:15   Новината е видяна 2781 пъти
Удостоиха заместник-кмет със званието „Почетен гражданин на община Несебър”
Общински съветник от партия „ДЕЛА” - по вече утвърден, скандален маниер на поведение, отново внесе смут в публичното пространство и се опита чрез изяви в медиите да манипулира общественото мнение ден преди сесията на Общински съвет –Несебър. Става дума за изявления на Атанас Терзиев по входирана докладна записка N445 /10.08.2010 г. относно прекратяване на съсобственост, чрез изкупуване на дела на община Несебър в УПИ II, кв.93 по плана на гр. Несебър. За своеволните си изказвания, преди колегите на съветника да са упражнили правото си на глас по въпросната точка, Терзиев получи остра публична забележка от председателя на ОбС Благой Филипов още в началото на сесията. „Към тази докладна записка има още две предложения. Не е допустимо общински съветник да прави каквито и да е било изказвания преди точката да бъде гласувана”, бе категорична позиция на председателя. „Ако някой не може да привлече вниманието към себе си, извършвайки доблестни дела, създава скандали и интриги. Има съветници, които живеят от сесия до сесия, за да може чрез коментар по някоя точка да влязат в медийното полезрение на обслужващите ги журналисти.”, бе мнението на кмета Николай Димитров. Градоначалникът дори направи две предложения относно имота - едното е да се строи съвместно с другите собственици, а второто бе другите собственици да извърши строителство срещу обезщетение в общинската част. И в двата случая обаче кметът подчерта, че земята трябва да си остане общинска собственост. Сред вариантите за развитието на терена, които се появиха на сесията, бе и този на председателя Благой Филипов, който предложи земята да се отдели в самостоятелен парцел.

Всъщност общинските съветници гласуваха тази точка от дневния ред, която предизвика добре режисирано напрежение и смут в Несебър през последните два дни, да отпадне. Те решиха по този имот дебатите да продължат и да се търсят различни варианти за неговото развитие.

По време на сесията заместник - кметът по "Общински ред, спорт и младежки дейности" в морския град Янаки Стоянов бе удостоен със званието „Почетен гражданин на община Несебър” с единодушно решение на съветниците. Гласуването на тази титла стана, след като кметът Николай Димитров направи корекция по точката от дневния ред в началото на сесията и фактически докладната записка бе входирана от негово име. Действието бе с цел да се спази общинска наредба, според която докладна за удостояване с почетно гражданство може да внасят само общински съветници или кметът.

Дневният ред на ОбС включваше 34 точки. Общинските съветници приеха отчета за дейността на местния парламент и постоянните комисии към него, отчета за касовото изпълнение на бюджета на община Несебър към 30.06.2010 г., актуализацията на капиталовата програма на община Несебър за 2010 г., гласуваха и за отпускането на парична сума на музей „Старинен Несебър” за извършване на археологическо проучване в парцел, в който е предвидено да се строи детска градина в стария Несебър, и т.н.

http://www.nessebarinfo.com
Ключови думи: Общински съветник, община Несебър, Несебър,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |