В новините
 
25.08.2010 19:47   Новината е видяна 3989 пъти
Електропровод 110 КV Айтос – Слънчев бряг
Под ръководството на областния управител Константин Гребенаров се проведе първата работна среща във връзка с изграждане на електропровод 110 КV от подстанция Айтос до подстанция Слънчев бряг, който ще помогне за решаване на проблема с електрозахранването на север от Бургас. В срещата участие взеха представители на Областна администрация, на общините Айтос, Бургас, Поморие, Несебър, както и проектанти от НЕК АД – П.”Трафоелектроинвест”.
По време на обсъждането стана ясно, че за да се започне процедура по отчуждаване на частните имоти е необходимо първо да бъде изготвен парцеларен план на трасето, през което ще премине електропроводът.
Първата конкретна стъпка е именно изготвянето на такъв план, тя изисква събиране на голям обем информация от общините, държавните институции, както и от ведомствата, притежаващи подземни комуникации пресичащи се с трасето. Четири месеца е срокът, който си поставиха участниците за реализиране на тази стъпка, като Гребенаров лично се ангажира да координира комуникацията и кореспонденцията между заинтересованите страни.
След  изготвянето на парцеларния план следва да бъдат изкупени земите на  частните собственици по пазарна оценка.  Ако се стигне до проблем при отчуждаването на земите ще се търси съдействието на държавата за обявяване на обекта - за обект с национално значение.
Когато се изпълнят тези две стъпки ще се премине към самото строителство, което няма да отнеме повече от шест месеца.
„Процесът за изграждане на обекта се оказва труден и дълъг във времето, но аз съм се ангажирал да изпълним всичко, което е по силите ни, за да бъде факт възможно най-скоро. Надявам се рехабилитацията на съоръженията по трасето, която предвиждат от НЕК АД, да предотврати евентуални проблеми с тока, до изграждането на новия електропровод.”, коментира след края на срещата Гребенаров.


Ключови думи: областен управител, Константин Гребенаров, електропровод, Айтос, Слънчев бряг, Трафоелектроинвест,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |