В новините
 
09.09.2010 08:12   Новината е видяна 6638 пъти
Центърът за размножаване и рехабилитация на костенурки в с. Баня, община Несебър отваря врати за посетители

На 10 септември 2010 г. от 15.00 часа, Центърът за размножаване и рехабилитация на костенурки на Фондация „Геа Челониа” официално открива посетителска част. Освен, че може да получи информация за двата вида сухоземни костенурки, срещани в България – шипобедрена и шипоопашата, посетителят може пряко да ги наблюдава в специални ограждения при условия,  близки до естествените. Центърът се намира в Несебърското село Баня, на 6 км.от Иракли.
    Посетителският център е изграден по проект "Опазване на сухоземните костенурки и техните местообитания в Източната част на Еминска Стара планина чрез преки консервационни мерки, развитие на устойчив екотуризъм на територията на община Несебър и популяризиране на дейностите", финансиран от Програмата за малки проекти на Глобалния екологичен фонд с цел да приложи на практика природо-ориентирания подход при развитието на екотуризма и образованието за околна среда, да допринесе за повишаване информираността по въпросите за опазването на двата дива костенурки и да спомогне за разбиране на икономическите ползи от доброто състояние на биоразнообразието.
Фондация “Геа Челониа” е неправителствена организация, създадена през 2007 г.. Основните ни дейности са насочени към изучаване и опазване на сухоземните костенурки в България. За повече информация: www.geachelonia.hit.bg.

За контакт: Иво Иванчев (Управител) – GSM: 0886913916; e-mail: geain2003@yahoo.com

Ключови думи: костенурки, център за размножаване и рехабилитация на костенурки,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |