В новините
 
10.09.2010 06:42   Новината е видяна 4945 пъти
Паметна плоча на героя от 24 пехотен Черноморски полк – редник Никола Николов Янев
Военен клуб Бургас, Областен и общински съвет на Съюза на ветераните от войните в България – Бургас, Областен и общински съвети на Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса, Литературен клуб ”Христо Ботев” при ВК-Бургас организират на 13.09.2010 год. От 15:00 часа /Понеделник/ - тържествено откриване Паметна плоча на героя от 24 пехотен Черноморски полк – редник Никола Николов Янев в ОУ”Климент Охридски” , комплекс „Изгрев” – Бургас.
Той е загинал на 16.04.1945 год. в бой с немски противник в с.Врабево, Хърватско /Югославия/. Носител е на четири ордена за „Храброст” проявен в бойните действия на 24 пехотен Черноморски полк против немците при с. Грабово/Югославия/ месец декември 1944 год. и по време на Дравската епопея /месец март-1945г. в Унгария/. Неговите действия срещи немските войски са предизвикали респект в противника и възхищение сред българските командири и войници по време на Отечествената война на България /1944 – 1945 год./ Подвига на редник Никола Николов Янев е прекрасен пример за българските граждани и особено за подрастващото поколение за всеотдайност към Родината. Той е учил в ОУ”Климент Охридски” в село Атанасовско, Бургаско /сега комплекс „Изгрев”/.
Бил е добър, скромен ученик и младеж.
Тази паметна плоча се открива в настоящата година, посветена на 65годишнината от победата над хитлеристка Германия и края на Втората световна война, и подвига на редник Никола Янев. Паметната плоча ще бъде място за почит пред подвига на българския войник. На откриването са поканени да присъстват:
Областния управител, кмета и гражданите на нашия град.





Ключови думи: Военен клуб Бургас, Съюз на ветераните от войните в България, Бургас, Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |