В новините
 
11.09.2010 09:15   Новината е видяна 5263 пъти
Величествени гледки, внушителни мащаби и усмихнати хора – това е САЩ през погледа на деветокласници от Варна

Ниагарският водопад, гледката от Емпайър Стейт Билдинг и нощен Ню Йорк са най-вълнуващите преживявания от САЩ за учениците от 9Г клас на Първа езикова гимназия от Варна. Те станаха най-добрия клас на България в творческото състезание на Pepsi „Един за всички - всички до САЩ! Най-добрият клас отива в САЩ” и се завърнаха от своето пътешествие до САЩ на 8-ми септември.
„Най-вълнуващият момент за мен бе, когато зърнах Ниагарския водопад – беше много внушително, много по-красиво от всяко негово описание, което бях чувала или чела”, споделя едно от момичетата в класа. „Впечатли ме мащаба – небостъргачите, улиците, всичко е толкова огромно”, допълва нейна съученичка.
Извън интересните гледки и места обаче, почти всички от учениците споделят едно основно свое позитивно впечатление, а именно изключително усмихнатите, любезни и дружелюбни хора. „Хората там са толкова различни – от всякакви народности и раси, а всички са усмихнати и винаги готови да ти помогнат, отзивчиви и положително настроени. Това е нещо, което много искаме да видим и в България, но зависи най-вече от нас самите”, споделят учениците.
Деветокласниците от Варна прекараха 1 вълнуваща седмица в САЩ като имаха възможност да разгледат някои от най-големите забележителности като Емпайър Стейт Билдинг, Сохо, Кота Нула, Уолстрийт, седалището на ООН, Рокфелер център, Бродуей, Статуята на свободата, остров Елис. Учениците посетиха Музея на изкуствата „Метрополитън" и музея с восъчни фигури на Мадам Тюсо, разходиха се с корабче по река Хъдзън и вечеряха в „Планет Холивуд”.






Ключови думи: ученици, клас, ученици бургас, бургаски ученици,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |