В новините
 
16.09.2010 04:54   Новината е видяна 8780 пъти
Децата на Поморие ще учат в нови класни стаи

Децата на Поморие посрещнаха първия учебен ден днес в нови класни стаи, обзаведени с модерни чинове и мебелировка. В капиталовата програма на Поморие за 2010 година бяха заделени 100 000 лв. за ремонти на учебните бази. Най-голямото СОУ „Иван Вазов” получи 60 000 лв. за основен ремонт на покрива, физкултурния салон и учебните стаи. Финансиране за своите нужди преди първия звънец получиха и училищата в гр. Каблешково и  с. Страцин, основното училище в Поморие, както и детските градини в с. Габерово и поморийската ЦДГ „Детелина”. Общинският детски комплекс в Поморие също успя да ремонтира сградата си с пари, заделени от бюджета. „Независимо от недоимъка и кризата, грижата за образованието на децата и младите за нас е приоритетна! От това пари няма да пестим, защото учениците имат нужда от хубави условия, за да се развиват пълноценно. Освен това, обликът на училището и неговото състояние, като сграда и институция е и възпитателен за децата.”, сподели кметът на морския град инж. Петър Златанов.

Първият училищен звънец в Поморие би днес за 71 първокласника. СОУ „Иван Вазов” посрещна малчуганите със специално тържество изнесено от по-големите деца. Общината подари на всички първолаци книжки с приказки, за да бъдат любознателни и да запазят спомен от своя пръв учебен ден.

Водосвет за здраве и успехи в учението, отслужи отец Иван от храм „Св. Рождество Богородично” в града. Видимо развълнуван, кметът Златанов пожела на учениците да вървят смело по пътя на знанието, но да не забравят никога напълно и своето детство. От своя страна, директорът на училището Иван Тенекеджиев, благодари за грижата да осигурят във времето на криза средства за основно ремонтиране на училищната база.

Химнът на България, в изпълнение на второкласниците от СОУ „Иван Вазов” и балони в небето с цветовете на българското знаме поставиха началото на новата 2010-2011 учебна година в Поморие.





Ключови думи: Поморие, училище,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |