В новините
 
25.09.2010 15:02   Новината е видяна 5751 пъти
Обсъдиха подготовката на предстоящия зимен сезон в Бургаска област
Днес в Областна администрация се проведе работна среща във връзка с подготовката за предстоящия зимен сезон.
Срещата води зам.-областният управител Златко Димитров, а участие в нея взеха представители на различни държавни институции, имащи отношение по темата.
Инж. Христо Гюров от Областно пътно управление Бургас информира присъстващите, че по-голямата част от тази подготовка, като подобряване на настилките, вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка е вече направена. 1169, 4 км. е дължината на пътната мрежа, която се стопанисва от Областно пътно управление Бургас, като през изминалата година само на 440 км. пътища са били извършени козметични ремонти. 330 е броят на пътните знаци, които са поставени и е била ремонтирана 980 м.л. стоманена ограда. През месец октомври предстои да бъде извършен останалият обем дейности по подготовка на пътищата за предстоящия сезон - ремонт на настилките, изсичане на храсти и бурени, за да се предотвратят снегонавяванията, отводняване на пътища и др.
Гюров посочи, че пътните участъци, които поради лошото си състояние и тази година се очертава да са трудно проходими са Ришки проход (Прилеп – Карнобат), Дюленски проход (Дюлино – Гильовци), „Полски извор – надлез Братово.
През изминалата година текущи ремонти и поддръжка, както и зимно поддържане на републиканската пътна мрежа в област Бургас са изпълнявали 4 фирми, със срок на договор една година. Количествата пясък, сол и луга, с които те разполагат са недостатъчни за зимния сезон. В момента тече процедура по възлагане на обществена поръчка за срок от 4 години на нов изпълнител, който да изпълнява тези дейности.
Отсечката Бургас – Карнобат от автомагистрала Тракия през предходната година бе не еднократно затваряна, поради постоянно снегонавяване. Очаква се проблемът да бъде решен този сезон – Агенция пътна инфраструктура е сключила договор за изграждане на снегозащитни огради, предстоят срещи със частни собственици, в чиито земи ще трябва да се монтират съоръженията.
Сред проблемите, които споделиха останалите държавни институции се откроиха липсата на финансови средства, човешки ресурс и амортизирана техника.
По голямата част от общините изказаха готовността си за предстоящия зимен сезон. Проблем се оказа Дерето на с. Тополица, община Айтос, което въпреки обстойното почистване образува голям водосбор и затруднява движението на железопътния транспорт. В Царево се оказа, че има недостиг на 4000 кубика дърва за огрев за социално слаби жители. Изключително лошото състояние на Ришкия проход в отсечката към Сунгурларе бе основният проблем, с който сподели, че се сблъсква кметът на общината.
В края на разговорите зам.-областният управител Златко Димитров заяви, че за всеки един от набелязаните проблеми ще се проведат срещи, по време на които да се търси решение.
На срещата днес присъстваха представители на: ОД на МВР Бургас, РЗ „Пожарна безопасност и спасяване”, Регионална дирекция „Гранична полиция”, Специализирано полицейско управление, Областно управление „Гражданска защита”, Поделение 32 890, Поделение 48 940 – Бургас, Областно пътно управление, Териториално поделение на ЕВН „България електроразпределение”, Регионален център по здравеопазване, Център за спешна медицинска помощ – Бургас, Овергаз Изток АД – Бургас, „Топлофикация Бургас” ЕАД, „Напоителни системи” ЕАД,  VIVAСOM , „В и К Бургас” ЕАД, ЖП Секция – Бургас, Регионален инспекторат по образованието, Районен център 112, както и кметовете на общините в областта.






Ключови думи: зимен сезон, управител, Областно пътно управление, Бургас, пътища, пътна, Регионален център,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |