В новините
 
26.09.2010 08:06   Новината е видяна 5990 пъти
Отпадните води на Сарафово вече няма да замърсяват Черно море

Благодарение на усилията на Община Бургас за успешното изпълнение на проекта „Разширение на ВиК и ел. мрежи в кв. Сарафово, КПС с трафопост”, отпадните води на кв. Сарафово вече няма да замърсяват Бургаския залив.
Кметът Димитър Николов и заместникът му Костадин Марков лично присъстваха на въвеждането в експлоатация на новоизградената канално-помпена станция /КПС/ на Сарафово. Със задействане на системата се осъществи превключването на канализационната мрежа на квартала към новата КПС. Чрез тласкател с дължина 5 600 м. отпадните води на квартала вече се отвеждат в Пречиствателна станция за отпадни води – гр. Поморие /ПСОВ/.
Реализираният проект има изключително важно значение, както за жителите на Сарафово, така и за подобряване на екологичната обстановка в Бургаския залив. Досега канализацията на квартала се изливаше чрез дълбоководно заустване директно в Черно море и силно замърсяваше района.
Общата стойност на обекта е 2 474 200 лв. Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ отпусна на Община Бургас безвъзмездна помощ в размер на 500 000 лв. Проектът беше подкрепен и с около 700 000 лв. целево финансиране от републиканския бюджет. Останалите средства бяха осигурени от Община Бургас.
Новоизградената канална помпена станция, която се намира на южния морски бряг на кв. Сарафово, е проектирана да работи на автоматичен режим. Тя разполага с довеждащ колектор, преливник, отливен канал, механизирана решетка, канална помпена станция, трафопост и тласкател до ПСОВ „Поморие”. Максималният воден капацитет на помпената станция е 110 л/сек. При изпълнението й бяха спазени всички европейски стандарти за екологичност.
Изграждането на обекта, който стартира преди няколко години, ще реши един от най-важните за жителите на квартала проблем, свързан със замърсяването на тази част от българското Черноморие и ще подобри значително условията за туризъм в района.


Ключови думи: Община, Бургас, Сарафово, отпадни води, Бургаски залив, помпена станция,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |