В новините
 
29.09.2010 08:24   Новината е видяна 5045 пъти
Откриха паметна плоча на Константин Ташев

          Кметът Димитър Николов откри паметна плоча  на композитора Константин Ташев в дома, в който маестрото е живял и творил.  „Това е  знак на почит към паметта на големия музикант, който даде толкова много на Бургас” – подчерта кметът. Сливенският митрополит Иоаникий и отец Борис Беров отслужиха водосвет. За композитора и неговото творчество говори Емануил Арнаудов – представител на инициативния комитет, който организира честване на 75-годишнината от рождението на маестро Ташев. Негово Високопреосвещенство сливенският митрополит Иоаникий произнесе вълнуващо слово, в което изтъкна възвисяващата сила на творчеството. „Творчеството е Божи дар, който прославя не само неговия създател, но и всички, които го съпреживяват. То е проявлението на човешкия дух и остава завинаги” – заяви той.
         Съпругата на композитора Венета Ташева оправи благодарност към  Община Бургас, финансирала изграждането на паметната плоча и към всички, помогнали събитието да се случи.
        Церемонията уважиха областният управител Константин Гребенаров, писателят и съратник на маестро Ташев Недялко Йорданов, общински съветници и много граждани. След откриването на паметната плоча гостите бяха поканени в кабинета на маестро Ташев, за да усетят атмосферата, в която той е създавал своята музика!






Ключови думи: паметна плоча, Константин Ташев,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |