В новините
 
29.09.2010 08:49   Новината е видяна 5465 пъти
Позиция на ВМРО – Варна и ВМРО – Бургас по проблема с изграждането на курортно селище в местността Карадере
Регионална инспекция на министерство на околната среда и водите в Бургас е разрешила строителството на курортно селище в района на защитената местност Карадере.

Ние от ВМРО сме силно обезпокоени от възможността в зони по „НАТУРА 2000” да се появи още едно курортно селище. Искрено се надяваме, че този проект наистина ще бъде издържан в природощадящи стандарти и че заявяваните досега намерения за екологосъобразно строителство ще бъдат спазени. Ако това обаче не се случи, ВМРО ще предприеме необходимите форми на протест.

Тревогата ни е свързана и с възможността за заграждане на още един от плажовете по Черноморието ни. Появата на практически частни плажове е вече повсеместна по крайбрежието – с незаконни „такси паркинг”, с ограждане на „платени зони” с чадъри, със „затворени комплекси” и какво ли още не. От години се наблюдават опити да се наложи като обществено приемливо ограничаването на достъпа до плажни ивици, които са изключителна държавна собственост.
Ключови думи: ВМРО, Карадере,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |