В новините
 
30.09.2010 09:40   Новината е видяна 7454 пъти
Мирела Асенова изгрява с „Изгряващото слънце на изкуството”

- Дни на японската култура стартират в Пловдив, Варна и София

От 1 октомври Галерия „Стефка Балджиева” за нетрадиционно изкуство открива изложбата на възпитаничката на Школата по нетрадиционна живопис Мирела Асенова.

С японска церемония доайенът в методиката по пръстова живопис н. с. Стефка Балджиева и галерията за нетрадиционно изкуство ще посрещнат своите гости и ценителите на творбите на Мирела Асенова. В бизнес център Friends художничката ще посрещне като специален гост актьорът Енчо Данаилов – бате Енчо, с който ги свързва преди всичко увлечението към японистиката. Бате Енчо ще произнесе приветствието си на японски и ще се появи в кимоно за изненада на присъстващите. Майсторска икебана ще демонстрира наживо флористката Валентина Христова от бутик  за цветя „Флоранс” пред медии и гости.
Любопитното е, че галерията, която бе открита с тибетска церемония, а сега организира парти с японски нюанси, изпреварва Дните на японската култура, които стартират в три града от 14 октомври и ще проължат до 23 декември. Н. Пр. Цунехару Текада сподели, че се планират 11 културни мероприятия, които ще представят традиционната японска култура в България. Между тях сао гравиране върху дърво укийо-е и уъркшоп по икебана с участието на майстор Римей Ого. Любителите на киното и изобразителното изкуство ще се запознаят с творбите на режисьора Акира Куросава и художника Икуо Хираяма през месец ноември.


Ключови думи: японска култура, нетрадиционно изкуство, живопис, Мирела Асенова, японска, японски, икебана,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |