В новините
 
30.09.2010 12:50   Новината е видяна 4589 пъти
Акция Шливите в ход
Третият участник в групата, извършила серията грабежи на бензиностанции и малки търговски обекти на територията на Бургаски регион - 23 годишния Рашко Димитров “Игуаната”, от с. Дебелт, също е задържан, съобщи Директорът на ОДМВР Бургас Комисар Милен Димитров. Часове по-рано в резултат на множеството аналитични и оперативно-издирвателни мероприятия, предприети от полицейските служители бяха арестувани 22 годишния Димитър Стойчев “Ламята” и 20 годишния Иван Гюров “Шливата”, и двамата също от с. Дебелт.
     По първоначални данни тримата мъже имат съпричастност към голяма част от въоръжените грабежи на бензиностанции и денонощни магазини в Бургаска област, стартирали в края на м. юли. При последния грабеж / от 28.09.т.г./ на бензиностанция “ЛУКОЙЛ” - Каблешково в момент на извършване на криминалното деяние са засечени двама маскирани мъже, придвижващи се с л.а. “Нисан”. За задържането на лицата са предприети заградителни мероприятия и преследване по “горещи следи”, в резултат на което маскираните са изоставили автомобила си и са се скрили в гориста местност, разположена между Поморие и Ахелой. По първоначални данни в грабежа са участвали : 20 годишния Иван Гюров и 23 годишния Рашко Димитров.
      От проведените допълнителни полицейски мероприятия и процесуални действия е констатирано, че съпричастност към криминалните деяния има и трето лице - това е : 22 годишния Димитър Стойчев, задържан през вчерашния ден. Днес сутринта е задържан втория участник в групата - 20 годишния Иван Гюров, а Рашко Димитров, участвал в извършването на въоръжения грабеж на сумата от 140 лв. оборотни пари от касата на бензиностанция “ЛУКОЙЛ” - Каблешково, бе задържан преди минути, след като бе обявен за издирване от служителите на реда.

      В хода на процесуалните действия е установено, че допреди извършване на въоръжените грабежи, кражбите на цветни метали и кабели / съобщителни и от електропреносната мрежа/ са били приоритет на групата, като Иван Гюров “Шливата” дори е осъден за такова престъпление с “лишаване от свобода”.

      Служителите на бургаската полиция проверяват съпричастността на трите лица и към извършване на останалите грабежи от бензиностанции и малки търговски обекти.




Ключови думи: участник, грабежи, бензиностанции, въоръжен грабеж, бензиностанция,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |