В новините
 
06.10.2010 12:35   Новината е видяна 9501 пъти
Созопол превзе Нови Сад
Впечетляващо бе присъствието на община Созопол на изложението International Fair of Tourism в град Нови Сад , което е най-голямата есенна борса в Сърбия.  Тя се провежда   за 47 път и тази година регистрира рекорден брой участници, които с 20% повече от предходната година. Около 330 фирми от туристическия бранш от цяла Европа взеха участие в сръбското изложение, което в рамките от 28 септември до 1 октомври бе посетено от близо 60 хиляди души. Созопол и още 5 черноморски общини-Бургас, Несебър, Поморие,Приморско и Царево се прдставиха като обединен екип м международната туристическа борса.Заедно с Алианса по туризъм в Югоизточен регион презентираха предлаганите туристически продукти и услуги на Южното Чрноморие.

В рамките на първия ден бяха представени българските общини, като презентацията на община Созопол се оказа най- впчетляваща за присъстващите.Представянето на страната ни завърши с филма на община Созопол”Чудото на Созопол”. Филмът се показва за първи път пред широката публика и отбеляза голям успех. Лентата проследява всички събития от откриването на реликвария и кутийката с гръцкия надпис, отварянето на реликвария, литийното шествие до църквата „Св. Георги” до полагането им в мощехранителницата, подарена от премиера Бойко Борисов. Историческото събитие, което превърна Созопол в световна известност е представено от авторите на филма особено тържествено и впечетляващо.Въздействието на най- новия филм на община Созопол продължи дълго след края на прожекцията му. През следващите дни щандът на община Созопол се оказва най- посещавания. Лично зам. министър Иво Маринов посети созополския щанд и поздрави екипа от специалисти на общината с ръководител Петя Чапевова с отличното представяне. На щанда на община Созопол бяха представени с рекламни материали и хотелите „Лист”,”Селена”,”Съни”,”Мартинез”,”Лагуна Бийч”,”Парнас”, ваканционния комплекс „Св. Тома” и х-л „Св. Никола”от Черноморец.Представители на х-л”Амон Ра” допълнително увеличиха созополското присъствие на сръбсата борса. Щандът на община Созопол, който представяше с рекламни материали възможностите за културно- исторически туризъм, религиозен и конгресен туризъм наред с уникалните възможности за морски туризъм привлече интереса и  на депутата Георги Икономов, който сравни успехите на Банско като ски столица на България с популярността на Созопол като предпочитана морска дестинация. За разговор с екипа на общината, созополския щанд бе постен и от президента на Срабската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Бранко Кривоканич, който пожела Созопол да спечли повече туристи от Северна Сърбия.Специален гост на созополския щанд бе популярната сръбска актриса Мира Баняц, която емоционално сподели впечетленията си от представянето на Созопол. Истински фурор предизвикаха част от рекламните материали на община Созопол сред най-малките посетители на борсата, които разгледаха всичките  щандове с развети созополски знаменца.Интерес към Созопол проявиха и участниците в борсата за лов и риболов, която се проведе в рамките на изложението на Нови Сад.

Община Созопол за втори път атакува сръбските туристически пазари в рамките на една година. Първото участие на общината бе в началото на година на Международната борса в Белград. Утвръждаване на позициите и търсене на нови туристи от друг голям район в съседна Сърбия бе целта, която си постави ръководството на общината.

http://www.sozopol.bg





Ключови думи: община, Созопол, туризъм, туристически,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |