В новините
 
08.10.2010 07:16   Новината е видяна 8338 пъти
И в туризма се въвеждат понятие "Алтернативна енергия"
В Несебър беше представен проектът “RELACS - REnewabLe energies for tourist ACcommodation buildingS” – Алтернативна енергия в туризма, финансиран от Европейската Комисия по програма: „Интелигентна Енергия – Европа” с партньорството на община Несебър. Организатори на форума са Регионална Агенция за Управление на Енергията – Бургас (БРАУЕ) и Асоциация на Българските Черноморски Общини (АБЧО) – България.

Представянето на проекта ще се състои в рамките на един час - от 16:00 до 17.00 часа отново в заседателната зала на хотел „Виго” гр. Несебър. Ще бъдат обсъдени възможности за прилагане на устойчиви енергийни мерки в хотели и туристически обекти, които проектът предлага, както и бъдещи проектни инициативи и очаквани резултати.

RELACS има за цел да приобщи и мотивира значителен брой собственици на хотели (включително сгради и туристически обекти за настаняване на гости: ваканционни селища, къмпинги, младежки хостели, комплекси за селски туризъм, бунгала, туристически спални и др.) в цяла Европа към повишаване на енергийната ефективност и намаляване разходите за горива и енергия чрез насърчаване използването на Възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) и повишаване знанието за Рационално използване на енергията (РИЕ).

За да се постигнат тези цели, в рамките на проекта ще бъдат изработени привлекателни маркетингови инструменти за хотелите, ще се създаде Европейска мрежа на туристическите курорти, ще бъде създадено лого, с което да се отличават обектите, използващи енергия по устойчив начин, както и каталог на хотелите участващи в RELACS мрежата, който ще бъде разпространен чрез редица информационни средства (интернет страница, Европейски каталог, национални брошури и т.н.). Ще бъдат разработени критерии за енергийно устойчив хотел, съгласно които ще бъде проведено състезание между хотелите във всички страни – партнъори по проекта и ще бъде присъдена награда за най-добрия сред тях.

За да останат устойчиви енергийните мерки и след края на проекта се залага на официалното участие на предприемаческия сектор и много независими бизнес сдружения.






Ключови думи: Несебър, хотели, туристически,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |