В новините
 
14.10.2010 07:51   Новината е видяна 8709 пъти
Сенки от отвъдното. Древния Некропол на Несебър

Ценна информация в аванс за изложбата “Сенки от отвъдното. Древния Некропол на Несебър”, бе дадена на пресконференция преди откриването й в Националния археологически институт с музей в София. Проявата откри доц. Маргарита Ваклинова директор на НАИМ, а увлекателни подробности за откритите находки, журналистите получиха от ръководителите на разкопките доц. Анелия Божкова и Петя Кияшкина – директор на музей “Старинен Несебър”. Зам.-кметът по “Култура, образование и международно сътрудничество” на община Несебър г-жа Ели Кирилова сподели, че за общинското ръководство е истинска радост, че през изминалите три години в града са намерени толкова ценни експонати, които ще останат значимо наследство за поколенията. През изминалите три години, община Несебър финансира първите спасителни разкопки, проведени в древния Некропол на Несебър.

“Сенки от отвъдното. Древния Некропол на Несебър” официално се открива утре от 18.00ч. в централната зала на Националния археологически институт с музей и ще покаже 150 експоната от последните спасителни археологически разкопки. Всеки, който иска да се докосне до безценните богатства на Месамбрия и да усети духа и културата на древните й жители, може да посети експозицията в София до края на месец март 2011 година.
Ключови думи: сенки от отвъдното, Древен Некропол, Национален археологически институт, музей, Несебър,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |