В новините
 
20.10.2010 09:46   Новината е видяна 5430 пъти
Достъпни пешеходни маршрути в Бургас
Кметът Димитър Николов сформира работна група, която да определи достъпни пешеходни маршрути в Централна градска част /ЦДГ/ и ж.к. „Възраждане”. Идеята е да се осигури безпрепятствен достъп до административни сгради, училища, детски градини, връзки към Приморски парк, зелени площи и други зони за широк достъп. От маршрутите ще се възползват, както гражданите в неравностойно положение и тези с двигателни затруднения, така и майките с детски колички.
На работно заседание, свикано от Николов вчера, бе  изготвено предложение за улици, по които ще се изпълнят необходимите дейности за осигуряване на безпрепятственото придвижване. Те включват поставянето на колчето по тротоарите за ограничаване паркирането на МПС, занижени регули /подходи/ в кръстовищата, подмяна на тротоарните настилки, където е необходимо. В заседанието участваха заместник кметът по устройство на територията и строителство инж. Костадин Марков, главният архитект на общината Веселина Илиева, директорът на ТД „Възраждане” Стефан Дубаров, служители на отдел „Строителство” в общинска администрация.
Изготвената схема ще бъде обсъдена на работна дискусия с представители на НПО, организации на хората в неравностойно положение, която ще се проведе на 26-и октомври т.г. в Община Бургас. На срещата ще бъдат поканени и ръководствата на общинска фирма „Бургасбус” и КАТ, както и членовете на Постоянните комисии по транспорт и съобщения и по безопасност на движението в Общинския съвет.
На дискусията ще се коментират предложенията на всички участници за допълнение на изготвената схема. Ще се обсъди необходимият финансов ресурс за изпълнението й и тя ще бъде включена в програмата за реализация на Община Бургас. Набелязаните дейности ще се класират по приоритети и ще се извършват поетапно.






Ключови думи: достъпна пешеходна зона, пешеходна зона, пешеходна, бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |