В новините
 
22.10.2010 06:11   Новината е видяна 6030 пъти
Финансирането трябва да достига и до местните организации.
На пленарно заседание в Страсбург, Европейският парламент разгледа докладите относно  финансовите инструменти за сътрудничество за развитие и за насърчаване на демокрацията и правата на човека по света. 

Активно участие в дискусията взе българският евродепутат Мария Неделчева от Групата на ЕНП (ГЕРБ), която е заместник- председател на Комисията по социални въпроси и околна среда в парламентарната асамблея на ЕС с Африка, Карибския и Тихоокеанския басейн (АКТБ). 

Според Мария Неделчева "инструментите за финансиране на сътрудничеството за развитие  и тези за насърчаване на демокрацията, и спазването на правата на човека в света, трябва да са по-гъвкави, за да се избегнат блокажи подобни на тези, на които вече сме ставали свидетели много пъти". Европейският съюз отпуска значителни суми за помощи в областта  на развитието и насърчаване на спазването на човешките права. Тези помощи не трябва да бъдат недостижими, поради прекалено утежнените процедури за тяхното отпускане, смята още българският евродепутат. 

В своето изказване тя посочи нуждата да се следи затова, малките организации  и структури да могат да се възползват също от тези средства. "Днес ние сме често изправени пред ситуации, в които единствено големите неправителствени организации имат възможност да се възползват за кратък период от време от тези помощи. „Аз вярвам, че ако дадем предимство на малките неправителствени организации за по-дълги периоди от време, ще имаме много по-значителни резултати".

"Днес съществуват много малки организации, които провеждат с голям успех дългосрочни акции на терена. Те са истинският вектор на промяната! Ето защо, те трябва също да могат да се възползват от тези помощи", подчерта още Мария Неделчева.






Ключови думи: развитие, насърчаване, правата на човека, Мария Неделчева, неправителствени организации,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |