В новините
 
22.10.2010 07:29   Новината е видяна 2229 пъти
22 октомври – информационен ден по ОПАК в Бургас

Информационен ден за новите процедури по Оперативна програма „Административен капацитет” програмата се проведе в гр. Бургас. Тема на форума бяха четири процедури, насочени към държавната администрация. Това са:

1. „Ефективна координация и партньорство при разработване и въвеждане на политики” (подприоритет 1.3)
2. „Транснационално и междурегионално сътруднчество” (подприоритет 1.6)
3. „Транснационално и междурегионално сътруднчество” (подприоритет 2.5) и
4. „Подобряване на обслужването на гражданите и бизнеса, в това число чрез развитие на електронното управление” (подприоритет 3.1).

По време на информационния ден експерти от Управляващия орган представиха Насоките и формуляра за кандидатстване по откритите процедури, както и бюджета и допустимите разходи. Присъстващите на форума бяха запознати и с най-често допусканите от бенефициентите грешки при изпълнение на проекти по ОПАК.

С проектни предложения по всички изброени процедури могат да кандидатстват областните и общинските администрации, а по втората, третата и четвъртата процедура – и  централната администрация. Крайният срок за подаване на предложенията по четирите процедури е до 17.30 часа на 12.11.2010 година.
Целта на първата процедура е подобряване на процеса на разработване и прилагане на политики в партньорство и координация с всички заинтересовани страни. Тя е насочена към областните и общинските администрации. По нея могат да бъдат финансирани проекти на обща стойност 4.5 млн. лв. Минималната стойност на проектите е 250 000 лева, максимална стойност – няма. Срокът за изпълнение на проектите е 18 месеца.
     Втората процедура цели подобряване на капацитета на държавната администрация чрез използване на опит и добри практики от други държави членки на ЕС в областта на доброто управление. Насочена е към централната, областната и общинската администрация. По нея могат да бъдат финансирани проекти на обща стойност 4.5 млн. лв. Минималната стойност на проектите е 100 000 лева, максимална стойност – няма. Срокът за изпълнение на проектите е 18 месеца.
    Третата процедура също цели да повиши капацитета на държавната администрация чрез използване на опит и добри практики от други държави членки на ЕС, но в областта на човешките ресурси. Тя е насочена към централната, областната и общинската администрация и е на обща стойност 5 млн. лв. Минималната стойност на проектите е 100 000 лева, максимална стойност – няма. Срокът за изпълнение на проектите е 18 месеца.
Четвъртата процедура има за задача предоставянето на качествени електронни услуги на гражданите и бизнеса, включително и услуги, свързани с опазването на културните ресурси. Процедурата е насочена към централната, областната и общинската администрация и е на обща стойност 1 млн. лв. Минималната стойност на проектите е 100 000 лева, максимална стойност – няма. Срокът за изпълнение на проектите е 18 месеца.
Въпроси по откритите процедури могат да бъдат задавани чрез форума в интернет страницата на ОПАК, по факс: 0298595511 и с официално писмо, изпратено на адрес: гр. София 1040, ул. „Г.С.Раковски” 102, Министерство на финансите, дирекция ОПАК. Крайният срок за задаване на въпроси е 22.10.2010 г., а срокът за отговор от страна на УО на ОПАК е 2.11.2010 г.

На 10.09.2010 г. Управляващият орган на ОПАК откри 4 нови процедури за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, насочени към централната, областната и общинската администрация. На 30.09.2010 г. бяха отворени още две процедури, насочени към конкретни бенефициенти. С това общият брой на откритите тази година процедури за набиране на проектни предложения по ОПАК достигна дванадесет

Ключови думи: ОПАК, проекти, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
Мебели Бургас | namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |