В новините
 
25.10.2010 08:23   Новината е видяна 5646 пъти
Отборът от астрономия - отново с успех в международна олимпиада
Със златен и бронзов медал се завръща Националният ни отбор по астрономия от Международната олимпиада в град Судак, Крим, Украйна. Това съобщиха от пресцентъра на община Стара Загора. „На проведената от 16 до 23 октомври там XV-та Международна олимпиада по астрономия петчленният българския национален отбор се представи много добре и спечели един златен и един бронзов медал, съответно в старша и младша възраст. Константин Гундев от ОМГ, Пловдив (старша) се завръща със златен медал, а Калин Кръстев от НПМГ, София (младша) – с бронзов медал” – съобщи от Крим ръководителят на отбора Алексей Стоев, директор на НАОП ”Юрий Гагарин” в Стара Загора. „Аз и Никола Каравасилев от София като ръководители на отбора сме изключително доволни от представянето на отбора като цяло, като се има предвид, че Константин Гундев е втори в генералното класиране по точки. Освен това, конкуренцията в този вид интелектуални състезания е особено силна, с участието на държави като Китай, Русия, Индия с огромен човешки потенциал”, пише в мейла си Алексей Стоев.
В XV Международна олимпиада по астрономия в град Судак взеха участие 20 държави от Европа, Азия и Америка с над 100 участника и ръководители.
http://focus-news.net/?id=n1453945





Ключови думи: златен, бронзов, отбор, астрономия, олимпиада,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |