В новините
 
29.10.2010 09:43   Новината е видяна 4196 пъти
Цветя и морета съживиха Виолета Масларова

Не е вярно, че Виолета Масларова я няма сред нас. Обичаната художничка, която нарисува най-ароматните цветя от всички сезони и показа морето в различни състояния, внезапно оживя с изложбата, която организираха децата й.
Жени и Никола Масларови извадиха от личните си колекции близо 60 платна от различни периоди и така отбелязаха 85-ия рожден ден на майка си.
Бургаската художествена галерия „Петко Задгорски“ притежава още толкова картини на даровитата авторка, показвани по различни поводи. От тях само детският портрет е включен в сегашната експозиция, която е подредена на втория етаж.
Невероятните цветя и вазите на Виолета Масларова ще го огряват до края на ноември.
Никола Масларов представи последните картини, рисувани от майка му. 

 

Виолета Масларова е родена на 24 октомври 1925 година в Бургас. Живее в Англия, но се връща в Бургас. Тя е един от най-талантливите български маринисти. През 1999 година получава званието „Художник на годината“, а от 2000 година е почетен гражданин на Бургас.
Наградите съответно за графика и скулптура получават Илияна Камбурова за „Очакване“ и Цветослав Христов за „Портрет на баща ми“.
Масларова умира през 2006 г. на 81-годишна възраст. През 2007 г. книга за живота и творчеството ѝ пише изкуствоведката Пенка Седларска, директор на Бургаската художествена галерия.

Ключови думи: Виолета Масларова, художничка, burgas, бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |