В новините
 
12.11.2010 09:35   Новината е видяна 6287 пъти
ЛЕКАРИ И ПАЦИЕНТИ – ОБЕДИНЕНИ СРЕЩУ ДИАБЕТА” В БУРГАС

Национална конференция „Лекари и пациенти – обединени срещу диабета” се открива днес в Бургас  под егидата на Областната управа и с участието на диабетни организации от цялата страна. Основни лектори на форума, провежан в навечерието на Световния ден на диабета – 14 ноември, са специалисти от Клиниката по ендокринология на Военномедицинска академия, начело с нейния ръководител доц. Ивона Даскалова. Акцентът на лекарите ще бъде върху потребността от въвеждането на дългосрочна национална програма „Диабетни грижи” и Национален регистър по диабетика.
            Доц. Ивона Даскалова,  д-р Цветелина Тотомирова и д-р Красимир Хаджилазов от ВМА ще запознаят участниците във форума с особеностите на захарния диабет, неговото съвременно лечение и проследяване, лечението и профилактиката на усложненията,  както и глобализацията на проблема.  М.с. Николина Алексова от клиниката  ще представи ролята на медицинската сестра при обучението на диабетноболните пациенти.
             В Клиниката по ендокринология на ВМА се прилагат най-съвременни методи за диагностика и лечение на диабета. Тук за първи път у нас започна прилагането на метода  мониторинг на кръвната захар, както и поставянето на т.нар изкуствен панкреас – инсулинова помпа, която подава равномерно инсулин. Специалистите на клиниката са пионери и в създаването на т.нар. училище за диабет, което функционира ежедневно в клиниката и обучава стотици пациенти.
              Обучителната програма от лекции на специалистите от ВМА ще бъде изнесена днес следобед  от 13.00 ч в сградата на Областната управа в Бургас. Освен техните доклади  организаторите от регионалното Сдружение „Диабетни грижи” са предвидили и срещи на диабетните организации от цялата страна, очертаване на „Синия кръг на надеждата” – символ на кампанията, на площада в града  от 17-18 ч., както и с 14 лодки в морето утре – 13.11, от 12.00 -13.00 ч. и други интересни инициативи.




Ключови думи: ендокринология, Диабет, лечение, burgas, бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |