В новините
 
17.11.2010 04:25   Новината е видяна 6319 пъти
Казахстан, Киргизстан и Узбекистан с интерес към порт Бургас

Делeгация от спедиторски фирми от Казахстан, Киргизстан и Узбекистан посети днес Бургас, за да се запознае отблизо с възможностите за бизнес и инвестиции, които предлага морският град и да установят взаимоотношения на сътрудничество с местните власти.
Посещението е в рамките на проекта CA Forwarders Net, финансиран от ЕК и ръководен от Българската асоциация за спедиция, транспорт и логистика /НСБС/. Дейностите му обхващат запознаване с услугите, прилежащите съоръжения и терминали на българските пристанища.
Домакин на срещата бе Община Бургас в лицето на зам.-кмета й по финансовите въпроси Красимир Стойчев, който презентира пред своите гости текущото икономическо състояние на града и по-големите предстоящи инвестиционни проекти. Той постави акцент върху новообособяващите се индустриални зони на града, в чиито рамки могат да се изграждат нови предприятия, както и върху мащабните инфраструктурни проекти като „Супер Бургас”, модернизацията на бургаския порт и реконструкцията на Летище Бургас.
Зам.-кметът Красимир Стойчев покани фирмите от Азиатския регион да участват в публично-частните партньорства на Общината и при  изпълнението на европейските проекти, по които Бургас е първенец в страната.
Участниците в делегацията, от своя страна, се заинтересуваха по-специално от тясното сътрудничество с порт Бургас, индустриалните зони на града, изграждането на технологичен парк и проекта „Супер Бургас”.
В края на срещата зам.-кметът на Бургас Красимир Стойчев предостави на гостите си каталози, представящи конкретните възможности за публично-частни партньорства, пътеводители за бизнеса на Бургас и информация за видовете туризъм в региона.


Ключови думи: Казахстан, Киргизстан, Узбекистан, Бургас, Красимир Стойчев, СуперБургас, порт Бургас, летище бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |