В новините
 
18.11.2010 08:47   Новината е видяна 8938 пъти
: Не може да си позволим две политики - едната пред Европа, другата пред България

Надежда Нейнски: Не може да си позволим две политики - едната пред Европа, другата пред България

"Не може да си позволим две политики - едната пред Европа, другата пред България". Това каза от името на Синята коалиция евродепутатът Надежда Нейнски пред конференцията „Изстраданата европейска мечта на България (1944-1989 г.)“, организирана в Европейския парламент от евродепутата от ГЕРБ Андрей Ковачев.

Целта на конференцията бе  да покаже на европейската общественост българската съпротива срещу комунистическия режим. В нея взеха участие репресирани от комунистическия режим, лагерници от Белене, евродепутати и журналисти. Събитието откриха председателят на Европейския парламент Йежи Бузек и председателят на Групата на ЕНП в ЕП Жозеф Дол. Д-р Ханс-Герт Пьотеринг, председател на ЕП (2007-2009) и председател на борда на директорите на Фондация Конрад Аденауер, произнесе заключително слово.

В своето изказване Надежда Нейнски приветства инициативата на Ханс-Герт Пьотеринг за създаване на Европейска къща на историята. "В България проблемът винаги е бил липсата на памет. Един ден, когато вас и нас няма да ни има, нашите деца и техните деца трябва да знаят онази морална граница, която никога не бива да бъде прекрачвана", каза Надежда Нейнски. Тя призова този форум категорично да се противопостави на всякаква форма на реабилитация на комунистическия режим и неговите представители в България. "Помирение трябва да има, но след покаяние. А покаяние няма! Има опити за реабилитация, които са повече от опасни. Ние не може да си позволим две политики едната пред Европа, другата пред България!", каза още Н. Нейнски.

В тази връзка тя призова чрез Андрей Ковачев мнозинството в България да ревизира отношението си към законопроекта на СДС за изменение и допълнение на Закона за ордените и медалите, който предвижда лица, свързани с репресивния апарат на комунистическия режим, да не бъдат удостоявани с държавни отличия. Този законопроект бе отхвърлен от депутатите на ГЕРБ и Атака в българския парламент. "Само така, подкрепяйки един такъв законопроект, ще дадете ясен знак, че няма да толерирате реабилитация на комунистическия режим", отбеляза още Нейнски.






Ключови думи: Надежда Нейски, политики, ГЕРБ,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |