В новините
 
11.10.2004 02:08   Новината е видяна 7025 пъти
Юристи оглавиха Новото време в Бургас
Юристът Момчил Момчилов е общинският лидер на Новото време в Бургас. Той беше избран на учредителната конференция на местната структура. За създаването на бургаската организация пристигнаха лидерът на парламентарната група Мирослав Севлиевски и членовете на политическия съвет на партията Юлиана Дончева, Тончо Токмакчиев, Красен Кралев и Господин Чонков.
123- ма учредиха структурата на партията в Бургас. Средната възраст на бургаските нововремци е 34 години, а над 60% от тях са жени. Абсолютен превес при учредителите имат висшистите- 70% от участвалите в конференцията са с висше образование. Сред учредителите е и правнукът на Алеко Константинов- Борислав Константинов.
13 бяха номинираните за членове на общинското ръководство. От тях бяха избрани седем. Първите петима от Общинския съвет на партията получиха необходимите гласове още на първия тур на тайното гласуване. 50 +1 от гласовете на делегатите получиха Михаил Златев, Даниел Братанов, Момчил Момчилов, Мирослава Шопова- Дамянова, Иван Сивов. За останалите двама гласуването беше явно. След втория вот място в Общинския съвет получиха Галина Райкова и Михаил Копанов.
Според устава на партията, до три дни след учредяването на общинската структура, организацията трябва да има председател, двама заместници и секретар. Час и половина беше необходим на членовете на Общинския съвет на Новото време в Бургас, за да изберат лидера си. По устав, председателят на местната организация не се избира от делегатите на учредителната конференция, а от 7 членния Общински съвет.
Бургаската структура на нововремци оглави Момчил Момчилов. Негови заместници са юристите Мирослава Шопова- Дамянова и Даниел Братанов. За секретар е избран Иван Сивов. Сивов е и единственият без юридическо образование в общинското ръководство на Новото време. Секретарят на бургаската структура е застраховател по професия. "Нямаме родниски връзки, не сме и бизнеспартньори. Обединени сме единствено от идеите на Новото време", заявиха членовете на Общинския съвет.
"Ще търсим решение за най- неотложните проблеми на Бургас", заяви след избора си Момчил Момчилов. Според него е необходим диалог с местния парламент в града, за да могат идеите на нововремци да намерят място в дневния ред на общинските съветници.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |