В новините
 
20.11.2010 14:58   Новината е видяна 9034 пъти
Председателят на НДСВ Христина Христова поздрави първият български еврокомисар Меглена Кунева по повод избирането й за председател на Борда на директорите на Европейския център за политика.

НДСВ ще участва на местните избори и със самостоятелни кандидати на много места в област Кърджали, каза Васил Дончев – областен председател на НДСВ в града, на пресконференция днес. Според него хората изпитват истинска носталгия към управлението на НДСВ, когато бяха златните дни за бизнеса и медиите.

Проектът на закона „Попова” предизвиква много тревоги у НДСВ. В този проект ние виждаме един репресивен закон, погазващ правата на човека и правото на собственост – конституционни права на българите, обърна внимание председателят на НДСВ Христина Христова. Нещо повече – нарушен е фундаментът на цялата ни правна система – принципът, че всеки е невинен до доказване на вината му. Законът „Попова” се опира точно на обратната презумпция – че всеки е виновен до доказване на невинността му. Този проект още веднъж потвърждава правилото напоследък да се нарушават конституционни права. НДСВ ще следи внимателно развитието както на този закон, така и на изборния кодекс и ако наистина този кодекс съкращава демокрацията у нас и правото на избор, то тогава ще прибегнем отново до сезиране на омбудсмана, както и на евроинституциите, категорична бе Христова.

Бюджетът „Борисов” взима най-много от гражданите и фирмите и дава най-малко услуги. Например за образование – само 3.3% от БВП, за здраве само 3.9% от БВП. В 20-годишната ни история тези два сектора не са били финансирани с по-малко от 4%, подчерта Христова.

На въпрос дали НДСВ би се коалирало със стари коалиционни партньори на местните избори, председателят на партията отговори, че по нейни наблюдения и разговори местните организации на НДСВ не са склонни на този етап към сътрудничество с БСП и ДПС. Най-близки идеологически си остават партиите от синята коалиция, даже нещо повече, по места забелязваме общи инициативи между НДСВ, СДС и ДСБ, каза Христова.

НДСВ Бургас, пресцентър




Ключови думи: НДСВ, НДСВ, закон, конституционни права, Христина Христова,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |