В новините
 
22.11.2010 15:29   Новината е видяна 8576 пъти
Созопол - Стар град. Проект: възстановяване на крепостна стена и кули,крайбрежни алеи и прилежащи пространства
Община Созопол съвместно с консултантски екип подготвя проектно предложение, чрез което да се търси финансиране директно от Брюксел, като се използват възможностите на Европейския социален фонд. Проектното предложение „ Созопол-Стар град.Възстановяване на крепостна стена и кули,крайбрежни алеи и прилежащи пространства” е в рамките на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”,където финансирането е изцяло от Европейския съюз. В проекта са включени възстановяване на крепостна стена и кули- входна част и останали невъзстановени сегменти, северна и южна крайбрежни алеи, довършителен етап на Ранен християнски комплекс и озеленяване на прилежащите пространства.

Реализирането на един такъв проект ще допринесе Стария Созопол да се нареди подобаващо в листата на уникалните исторически градове по Черноморието. Чрез съхраняването  и разкриването на тези богатства, градът ще се превърне в център на морска история, а в унисон с откритите мощи на Св. Йоан Кръстител- и в религиозен и културен център. Така мотивира пред общинските съветници  на последната  общинска сесия предложението за изготвяне на проект кметът Панайот Рейзи.

В обхвата на допустимите за финансиран дейности по Оперативна програма „ Развитие на човешки ресурси” се предвижда възстановяване и реконструкция на обекти от туристическата инфраструктура. Това дава възможност Стария Созопол да се превърне в още по- атрактивно място за отдих и досег с историята за жителите  и гостите на града, заяви още кметът Панайот Рейзи, който обясни намерението за кандидатстване директно в Брюксел с желанието на екипа му да се използват всички възможности за кандидатстване  по европейските програми.




Ключови думи: Созопол, крепостна стена,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |