В новините
 
25.11.2010 07:30   Новината е видяна 5191 пъти
МОСВ покани 13 общини да представят проекти за изграждане на регионални депа
Министерството на околната среда и водите покани общините Бяла (Русе), Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Самоков, Никопол, Луковит, Панагюрище, Плевен, Разлог, Стара Загора и Ямбол да представят проекти за изграждане на системи за управление на отпадъците в тези региони на обща стойност 220 милиона лева, – съобщиха от МОСВ.

Основните дейности, в които ще може да се инвестира със средства по ОПОС, са свързани с изграждането на първи клетки от депата, претоварни станции, съоръжения за сепариране, компостиране и рециклиране, а също така и осигуряване на техническата инфраструктура към тези обекти. Проектните предложения обаче не включват дейности за събиране и извозване на битовите отпадъци или закриване на съществуващи депа.

Тринайсетте общини трябва да представят проектите си в МОСВ за одобрение до 31 август 2011 г.
Към момента по приоритетна ос 2 – „Отпадъци” на ОПОС има сключен договор с община Ботевград за изграждане на регионалната система за управление на отпадъците, а четири проекта са в процес на оценка – Бургас, Видин и Перник, като проектното предложение на Столичната община е за становище в Европейската комисия.

Очакваните проекти от тринайсетте общини са приоритетни в Националната програма за управление на дейностите по отпадъците 2009 – 2013 г. В нея е записано, че България трябва да изгради общо 57 системи от съоръжения за обезвреждане на цялото количество битови отпадъци, генерирани в страната. Двайсет и три от тези системи ще се финансират от Оперативна програма „Околна среда”.




Ключови думи: общини, МОСВ, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |