В новините
 
25.11.2010 18:28   Новината е видяна 6432 пъти
Ричи Котцен с концерт в Бургас на 28-ми ноември

След светилата Стив Вай и Джо Сатриани и друг маестро на китарата ще зарадва меломаните в България. Ричи Котцен ще забие на 28- ми ноември в Бургас и 29- ти в София.

 


Richie Kotzen (роден на 3-ти февруари 1970 в Рeдинг, Пенсилвания) е американски певец,  китарист и композитор.
Започва да свири на електрическа китара на седем годишна възраст а на 19-годишна възраст записва първия си солов албум. На 21 години се включва в глем-рок бандата „Poison”, с която прави суперуспешния албум "Native Tongue"(Родена Реч), но след година се разделя с тях, заради любовен триъгълник. Красавецът Ричи образува любовен триъгълник с годеницата на барабаниста Рики Рокет.

През 1999 Р.К. става китарист на Mr.Big, замествайки напусналия по-рано Пол Гилбърт. Албумът с негово участие  "Get it Over"  достига платинен статус, разпродавайки в рамките на  две седмици повече от 175,000 копия.
През  двадесетгодишната си кариера Котцен има издадени над 20 солови албума, 3 с Mr. Big,  1 с Пойзън и други.  През 1999 заедно със Стенли Кларк и Лени Уайт записват "Vertú" , който самия Котцен оценява като ‘най- доброто нещо’, което е записвал.

Котцен притежава уникален стил, който самият той описва като смесица от рок, блус, джаз, фюжън и соул музика.  Свири на китари на Fender.

Критици и познавачи не смеят   да залепят етикет на китарния маестро, но все пак – той свири взривна смес от рок, блус, джаз, фюжън и соул. Освен това, пее прекрасно. Нещо, с което малцина световноизвестни виртуози могат да се похвалят.
Любопитен факт е „българската връзка” на Ричи Котцен. На едно изложение на китари от целия свят, той минава покрай щанда на казанлъшката лютиерска фабрика  „Кремона” и пипва нейно изделие. Очарован от великолепния звук, сяда на място и прави импровизиран половинчасов концерт, който събира очите на всички присъстващи музиканти и обикновена публика. Оттогава казанлъчани са горди, че продават акустични китари с личния му подпис.

У нас ще приключи турнето за представяне на новия му албум „Знаме на мира” ("World peace sign")

За първото шоу в Бургаската Опера, Ричи лети директно от Хановер, заедно със своята група, включваща Danel Pearson на бас и Mike Benett на барабани.

 

Ричи Котцен в България, в края на ноември – една мечта по-малко.

 

28 ноември Опера Бургас    -  20:00 часа
29 ноември, Sofia Live Club -  21:30 часа

 

Билети в мрежата на http://www.eventim.bg/ , Бургас, Музикален Магазин „Саундгардън”, ул."Александровска" 34,ет.2 (Безистена). 

 





Ключови думи: Стив Вай, Джо Сатриани, Ричи Котцен, Бургас, концерт в Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |