В новините
 
28.11.2010 12:02   Новината е видяна 9592 пъти
Рибарски сдружения от Царево, Приморско и Созопол учредиха съвместна инициатива

„Местна инициативна рибарска група Приморско-Созопол-Царево” учредиха на 26 ноември в Приморско рибарските сдружения на територията на трите общини, съобщиха от Община Царево. Учредители бяха 27 представители на пет рибарски сдружения от Община Царево, две от Созопол и едно от Приморско. Участниците в учредителното събрание се запознаха с проектоустава и избраха 9-членен Управителен съвет с председател Милен Динев от рибарската група в Приморско. В него всяка община излъчи по трима свои членове, като задължително участва с по един представител на местната власт.

Трите общини обединяват усилията си, за да подпомогнат рибарските сдружения в региона в реализирането на местните нужди и инициативи. Сдружението ще изработи интегрирана Стратегия за местно развитие, с която ще кандидатства за финансиране в размер на 3,6 млн. евро по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” 2007-2013 г. и ще координира усилията на местните общности в реализирането й.

Основните мотиви за създаването на сдружението са свързани с възможностите за активизиране на местните хора за решаване на проблемите на територията и осъществяване на съвместни действия на публичния, частния и гражданския сектор за бизнес развитие и създаване на поминък и работни места.

Местната стратегия ще изпълнява дейности, насочени към развитие на региона в сферите на конкурентноспособността на сектор „Рибарство”, увеличаване на местния капацитет, запазване на идентичността на рибарските области и характерните за тях местни продукти. Приоритети ще бъдат и опазването на околната крайбрежна среда, подобряването на качеството на живот и разнообразяването на икономическите дейности в рибарските области чрез развитие на услугите и бизнеса извън рибарския сектор. Целите си сдружението ще осъществява чрез изготвяне и изпълнение на проекти.

Дали един проект може да бъде финансиран, или не, ще решава единствено Общото събрание. Най-напред проектите ще бъдат оценявани на местно ниво, след което ще се изпращат за допълнителна оценка в ИАРА. Проектите ще се класират от Общото събрание.

Предстои да бъдат проведени още 6 срещи - по две във всяка от общините, на която експертен екип ще разяснява процедурата, по която ще се осъществява финансирането на проектите.

http://focus-news.net/





Ключови думи: рибарски сдружения, Приморско, Созопол, Царево, рибари,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |