В новините
 
29.11.2010 05:19   Новината е видяна 8975 пъти
ФК Созопол - футболистите на Созопол се връщат на стадиона си
Амбициозният проект на ФК Созопол има задачата стадионът да покрие условията за лиценз Категория 2 на УЕФА, което означава домакинство на мачове в ранните кръгове на клубните турнири, както и мачове за юноши, девойки и жени. В момента подобен лиценз имат стадионите в Поморие и Несебър.
Поставена е водонапоителната и отводнителната система на терена, както и в момента се поставя тревата, която ще бъде от три сорта- зимна, лятна и комбинирана. Зимната няма да изсъхва през студените месеци, а лятната ще запазва зеления си цвят и през горещото лято. Напоителната система пък включва 48 чипа, които ще се командват от компютър. Така всичко около игрището, на което ще се играят мачовете, вече е положено. След Нова година в Созопол стартират изграждането на трибуните, административната сграда, паркинги.
“Това не е всичко, защото през януари и февруари ще започнем изграждането на две тренировъчни игрища- едно с изкуствена и едно с натурална трева”, обясни още Румен Димов за новото спортно бижу, което се изгражда по Южното Черноморие.
Общината осигурява половината от издръжката на клуба от Созопол, чиято перспектива е до две години отборът да бъде фактор в Б група. Другите 50 % от финансирането е благодарение на спонсорите на клуба.
“От както клубът влезе във В група- през 2008-а година, до момента не е имало никакви финансови проблеми във ФК Созопол, обясни шефът на отбора от старинния курортен град.”
ФК Созопол в момента се намира на 9-о място в Югоизточната В група, но напролет ще се опита да подобри клубния си рекорд, който е 6-о място в тази група. В момента отборът играе домакинските си мачове на стадиона в град Царево, намиращ се на 80 км южно от Бургас.




Ключови думи: Созопол, Футбол, мачове,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |