В новините
 
01.12.2010 06:59   Новината е видяна 4890 пъти
Информационната сигурност: пресечна точка на държава, бизнес и НПО

Два основни елемента на електронното управление – регистрите за данни на администрациите и единната среда за обмен на електронна информация между ведомствата – успешно преминаха тестовете за сигурност и вече работят в реална среда. Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Първан Русинов по време на откриването на конференцията „Информационната сигурност: пресечна точка на държава, бизнес и НПО“, с която започна двудневното събитие BAIT Week, организирано от Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) съвместно с ГДБОП - МВР и Международната академия за обучение по кибер разследвания (МАОКР).

Тенденциозно със засилването на употребата на социалните мрежи и другите канали за онлайн комуникация децата са изложени на все по-голям риск от сексуален тормоз в Интернет. На конференцията „Информационната сигурност: пресечна точка на държава, бизнес и НПО", която се проведе на 29 ноември в рамките на BAIT Week, началникът на сектор „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт" в ГДБОП - МВР Явор Колев заяви, че работата на генералната дирекция е много активна в тази сфера, което дава добри резултати. „ГДБОП получи положителна оценка от европейските партньори и сега се очаква да стане координатор за противодействията на този вид престъпления на Балканите", съобщи той.

Ключови думи: електронно управление, среда за обмен на електронна информация, Първан Русинов, ИТ,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |