В новините
 
01.12.2010 19:07   Новината е видяна 5470 пъти
НЕПОЗНАТ ПРЕД ВРАТАТА
* При всяко позвъняване проверявайте през шпионка кой е отвън. Ако видът на непознатия ви обезпокои, отворете с ограничителната верига. Поискайте от него да се лигитимира. Крадците често се представят за телефонни техници, инкасатори, данъчни инспектори, лекари, санитарни инспектори, доброволци, които събират помощи, и дори за полицаи. Поискайте да ви покажат съответния служебен документ. Ако нещо ви усъмни, позвънете за проверка в съответната служба или в полицията, без да отваряте вратата. Научете възрастните и децата да постъпват по същия начин.
 * Ако чуете на стълбищната плошадка пред жилището си шум от чупене и трошене, погледнете през шпионката. Ако се окаже, че не се вижда нищо, вероятността да разбиват жилището на съседите ви не е малка. В такива случаи крадците облепват околните шпионки с дъвка или хартиени лепенки. Незабавно позвънете в полицията, а ако нямате телефон, съобщете през прозореца или балкона на минувачите от улицата, че се извършва престъпление. Ако имате видимост, наблюдавайте какво изнасят крадците и на каква кола се качват. Запишете марката и номера. Помнете, че ако не помогнете за разкриване на крадците у съседите, следващия път вие може да сте тяхната жертва!
 * В случай, че намерите вратата на дома си разбита, не влизайте вътре. Завареният в ограничено пространство престъпник е много опасен. Идете у съседите и повикайте полиция
 * Ако пък установите кражба, след като вече сте влезли в жилището си, не пипайте нищо до идването на представители на полицията и следствието! Огледайте внимателно дали крадците не са забравили нещо свое. Помислете кои хора освен членовете на вашето семейство са били наскоро в дома ви (от всички следва да бъдат взети пръстови отпечатъци за сравнение и отделяни от тези, които са оставили крадците).




Ключови думи: инспектори, полиция, крадци,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |