В новините
 
02.12.2010 08:26   Новината е видяна 5968 пъти
Областният управител - докладчик

Споразумение за търговско-икономическо, научно-техническо и хуманитарно културно сътрудничество  подписаха  Областният управител Константин Гребенаров и
Първият заместник Председател на Съвета на министрите на Автономна република Крим, Украйна

По покана на г-н Василий Джарти, Председател на Съвета на министрите на Автономна република Крим, Украйна Областният управител, начело на водена от него официална бизнес делегация от Търговско икономическа камара Бургас.  взе участие в Международния Черноморски Икономически Форум, който се проведе под патронажа на Президента на Украйна г-н Виктор Янукович в гр. Ялта от 26-27 ноември 2010 г.
Международният Черноморски Икономически Форум е платформа за диалог между водещи правителствени, делови и експертни кръгове на страните от Черноморския басейн. Основната му цел е да съдейства за подобряване на инвестиционният климат, икономическото развитие и конкурентоспособността на региона.
По време на високия форум г-н Гребенаров бе докладчик в Панелната сесия „Развитие на съвременната транспортна инфраструктура в Черноморския регион” и запозна присъстващите с насоките в развитието на транспортната инфраструктура на територията на България, спирайки се на по-важните моменти като:
- Общоевропейския транспортен коридор VІІІ;
- Информация по изпълняваните към момента проекти;
- Информация за планирани проекти от пътната инфраструктура;
-Информация за Пристанище Варна и Пристанище Бургас и възможности за развитието им.
Заедно с Първия Заместник Председател на Съвета на министрите на Автономна република Крим, Украйна г-н Павел Бурлаков подписаха Споразумение за търговско - икономическо, научно - техническо и хуманитарно - културно сътрудничество.
Бизнесмените участваха в Кримско – български бизнес форум и подписаха Договор за сътрудничество между ТПП Крим и ТИК Бургас.
В гр. Симферопол г-н Гребенаров се срещна с българската общност и ръководството на Кримското общество на българите „Паисий Хилендарски”, където делегацията се запозна с дейността на дружеството. Областният управител пое ангажимент – своевременно да ги информира и кани за предстоящи мероприятия на територията на областта, в които те биха могли да участват.





Ключови думи: Споразумение, хуманитарно, културно, сътрудничество, Гребенаров,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |