В новините
 
03.12.2010 14:13   Новината е видяна 4226 пъти
ревизия в разпределението на фондовете

Мария Неделчева в Киншаса: "Искаме съществена и разумна ревизия в разпределението на фондовете в 10-ия Европейски фонд за развитие  2008-2013."

В рамките на 20-та сесия на Съвместната парламентарна асамблея АКТБ-ЕС, която се провежда в столицата на Конго, се проведе дискусия за размяна на мнения с комисаря по развитието Андрис Пиебалгс относно зелената книга за бъдещето на политиката за развитието на ЕС, както и за междинния доклад за Европейския фонд за развитие.
Българският евродепутат Мария Неделчева постави пред комисар Пиебалгс изключително важния въпрос за промените, предвидени в ревизията на фонда:  „Ревизията на 10-ия ЕФР би трябвало да подпомогне стратегическите промени и да доведе до коригирането на разпределението на фондовете. За да се стигне до съществена и разумна промяна, обаче е нужно критериите да бъдат ясно дефинирани. Комисията дефинирала ли е вече тези критерии?”

По отношение съобщението на председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу, че ще опусне 1 милиард евро за най-неразвитите страни в АКТБ, Мария Неделчева настоя да получи от комисаря отговор на въпроса дали има държави, които са проявили желание да станат  бенефициенти на тези фондове, и ако има такива държави, кои са те. В отговор на питането стана ясно, че 12 страни са проявили подобно желание, но г-н Пиебалгс не уточни кои точно са тези държави.

Задаването на въпроси от страна на демократично избраните депутати към Комисията  позволява да й се поиска сметка за действията, които тя предприема в сферата на помощта за развитието - ЕС е на първо място по раздаване на публични помощи. Партньорите от Съвместната парламентарна асамблея имат ключова роля в контрола на отпускането на тези фондове. Ето защо те постоянно изискват да има повече прозрачност от Комисията, която се затруднява понякога да даде точни отговори на въпроси, които са достатъчно ясни.

Въпросната размяна на мнения се състоя веднага след церемонията по откриването на 20-та сесия на Съвместната парламентарна асамблея с участието на двамата президенти - Луи Мишел и Давид Монтого, президента на ДР Конго Джозеф Кабила, президента на Народното събрание на ДР Конго Еварист Бошаб и губернаторът на Киншаса Андре Кимбута.

Откриването на сесията беше още един повод да се наблегне на значението на солидарността и на сътрудничеството между страните-членки на ЕС и държавите от АКТБ.

„Партньорството между 77 страни от АКТБ и Европейския съюз е уникално само по себе си. Съвместната парламентарна асамблея си е поставила за главна цел развитието и борбата с бедността. Главният инструмент, с който разполага за постигането на тази цел е Европейския фонд за развитие”, заяви след откриването на сесията Мария Неделчева.

 

Ключови думи: Мария Неделчева, фонд, парламентарна асамблея, Пиебалгс,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
Услуги - Изготвяне на Дипломни и Курсови Работи на Руски Език
Услуги - Преводи - руски-български-руски
Услуги - Нов век-вашето решение за бързи преводачески услуги
Забавления, музика - Получите капитал для своего проекта, свяжитесь с нами сегодня
Търси партньор - ДЕНОНОЩЕН секс по телефона или на живо с палавата курвичка... взаимна френска и анален 090/363100 вътр. 445
Търси партньор - ПЕРВЕРЗНА курвичка, искам да го изпия и да ме слушаш как преглъщам.erotika.090363001 вътр 755
Търси партньор - 090363001. вътр.222.. КуРвЕнЦе*обичам да ЛаПаМ ПиШкИ да ме ЧУКАТ НА ЗаДнА**СкАйП и на ЖиВо
Услуги - Нов век-вашето решение за бързи преводачески услуги
Търси партньор - ясновидство гледане на живо по скайп или вайбър записване на телефон 0886082041 разваля черни магии оправя кармични пътеки събира разделени двойки реш
Търси партньор - МЛАДА СЕМЕЙНА ЖЕНА ТЪРСИ БЪРЗ СЕКС ПРЕЗ ДЕНЯ ИМАМ ТЕРЕН ОБИЧАМ ФРЕНСКАТА ЛЮБОВ СМС С ТЕКСТ РОЗА НА НОМЕР 191982 ДА СЕ УГОВОРИМ И ВИДИМ СЕГА СЕРИОЗНА С
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
Мебели Бургас | namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |