В новините
 
03.12.2010 14:16   Новината е видяна 8717 пъти
Мария Неделчева в Конго

Мария Неделчева в Конго: Няма смисъл да започваме големи проекти, ако взетите мерки и програмите  за тяхното приложение не са  добре обмислени

В Киншаса ( Конго), се състоя заседание на Комисията по социални въпроси и околна среда в Съвместната парламентарна асамблея АКТБ-ЕС, чийто зам.председател е българският евродепутат Мария Неделчева. Заседанието на членовете на Комисията бе във връзка с 20-та сесия на Асамблеята и г-жа Неделчева представи доклада "Постигане на Целите на хилядолетието за развитие: новаторски подход към социалните и икономически предизвикателства". Документът бе приет с мнозинство в Комисията по социални въпроси и околна среда.

Българският евродепутат напомни, че през 2000 година Декларацията за Хилядолетието бе приета от държавите-членки на  ООН и от международните организации с ясно поставена цел - да  отстрани бедността в света чрез постигането на 8 цели преди 2015.
По думите на М.Неделчева 10 години след приемането на тази декларация може да бъде отчетен напредък, но той не е достатъчен,  за да позволи да се стигне до заветната цел до 2015.

Мария Неделчева  наблегна на факта, че през 2000 година Декларацията не е предвиждала финансовата, икономическа и социална криза,  която продължава вече няколко години. И тъй като има голяма вероятност кризата да продължи, това е  една от причините за бавния напредък.

"Има нужда от мерки, които да позволят на държавите да се адаптират към новата ситуация. Не става дума обаче само да се адаптираме, но също да потвърдим някои ангажименти, които понякога пренебрегваме. Такъв е случая с ангажимента на така наречените "богати" държави да изплащат 0.7% от техния БВП под формата на помощи за развитието. Този ангажимент е в основата на постигането на целите на хилядолетието за развитието и той трябва да продължи да съществува въпреки кризата, която ни засегна всички. Не трябва да забравяме обещаното през 2000 година!", заяви М.Неделчева. В изказването си тя добави още, че трябва на всяка цена да се стремим към засилването на ефикасността на помощите и приемането на календар от страна на държавите, получаващи помощи, който да следи за строгото изпълнение  на целите на хилядолетието.

За финал българският евродепутат обобщи: " Няма  смисъл да започваме големи проекти, ако в момента, взетите мерки и програмите  за тяхното приложение не  са добре обмислени. "

 

*Докладът ще бъде дискутиран в пленарна зала петък 3 декември и ще бъде гласуван на 4 декември.

*Докладът на тема: "Постигане на Целите на хилядолетието за развитие: новаторски подход към социалните и икономически предизвикателства", който представи Мария Неделчева е на  италианската евродепутатка Лучия Ронцули





Ключови думи: Мария Неделчева,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |