В новините
 
07.12.2010 07:52   Новината е видяна 7725 пъти
Бойко: Кметовете да не ги мързи

“Има кметове, които са свикнали само да се оплакват и да искат пари, а има толкова оперативни програми, че ако има работещ кмет, който създаде екип, може да усвои много пари – в пъти над бюджетите на градовете.” Това заяви днес в Бургас премиерът Бойко Борисов. И добави: А условието е – “Не трябва да ги мързи”.

Борисов кацна с правителствения “Фалкон” на летището в Сарафово и посети първо кв. “Победа” за откриването на канализация по ИСПА за 21 млн. лв. И каза: “Вярно, под земята е и не се вижда много, но град, който няма съвременна канализация и пречиствателна станция, не може да се каже, че е съвременен град от европейски тип”.

В Бургас навръх Никулден дойдоха и министрите Росен Плевнелиев и Божидар Димитров. Първият декларира, че е фен и приятел на града, който “е включил на 5-а скорост и върви здраво напред”. Премиерът поздрави всички именници, пловдивския владика дядо Николай и пожела на всички моряци безаварийно да се връщат от морета и океани. По-късно Борисов дари на храма “Св. св. Кирил и Методий” свещено миро от св. Николай Чудотворец.

“Еврокомисията се съгласи да обединим всички лотове на магистрала “Струма”, похвали се премиерът. Днес предстоели разговори с Европейската инвестиционна банка за съфинансиране. По-късно Борисов инспектира и строежа на лот 4 на магистрала “Тракия”. “Тук е заложена честта на пагона на българските компании”, каза той.

Попитан дали депутатите от ГЕРБ, поблазнени от телефони “Верту”, са му се извинили, премиерът каза: “Толкова публични шамари получиха, че на мен какво да ми се извиняват. Дано им служи за обица на ухото”. Парламентът щял да уточни глобите за “прегрешилите” депутати. Справка на “Труд” показа, че наказанието може да е лишаване от надницата за 1 ден.

 





Ключови думи: Бургас, Никулден, Борисов, Николай Чудотворец,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |