В новините
 
09.12.2010 06:56   Новината е видяна 9240 пъти
На панаир като на панаир

Над 100 изпълнители от пет танцови състава ще завладеят сцената на големия Коледен концерт, който пловдивчани могат да чуят на 10 декември (петък)  от 19 ч в зала „България“ на Конгресния център в Международен панаир Пловдив. Той е част от културната програма на Коледния базар, която продължава през целия месец.

Участниците в концерта са деца и юноши от самодейни трупи, те ще покажат фолклорни танци от всички области на България, съобщи Цвятко Маринов от школата „Луди Млади“. На концерта ще се представи  и детски танцов състав „Тракийче“ към читалище „Светлина 1900“ в село Цалапица, който ще дойде със своя оркестър. Прочутият ансамбъл „Гео Милев“, детският танцов състав „Пъстра китка“ към ОУ „Климент Охридски“ и танцов състав „Жарава“ към читалище „Съзнание“ в Първенец също са подготвили специални програми за Коледния концерт в панаира.

„Ръководителите на ансамблите сме все млади хореографи, завършили Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Идеята на този концерт е да покажем, че традициите на фолклора и на самодейното изкуство не са изгубени, а продължават“, коментира Цвятко Маринов.

Посетителите на Коледния базар през уикенда също могат да видят и чуят изпълнения на млади пловдивски таланти.  Възпитаници на Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ - детски струнен оркестър, детски хор и ансамбъл за ударни инструменти ще изнесат концерт на  11 декември (събота) от 11 ч на сцената в палата 8.

С програмата, която ще изпълним в събота, ни поканиха да участваме и в големия градски коледен концерт, който се организира от Пловдивската митрополия на 25 декември, каза директорката на училището Нели Попова. Струнният оркестър и хорът са съставени от ученици между 1-и и 7-и клас. Те ще изпълнят произведения от Предкласиката и Класиката, в които се усеща коледното настроение, добави Нели Попова.

Също в събота, но от 17.30 ч е концертът на вокална група „Пеещите котенца“.

В неделя културната програма на Коледния базар продължава с вокална група „Бонболино“ към СОУ „Цар Симеон Велики“ (от 11 ч), концерт на ансамбъл „Гео Милев“ и детски танцов състав „Пъстра китка“ (от 12.30 ч), денс шоу на деца и младежи от Студио за свободни танци „Dance to the max” (от 17.30 ч).

Танц на джунглата и Макарена ще играят най-малките от  трупата на „Dance to the max”, които са на възраст от 3 до 6 години, а младежите ще се впуснат в атрактивните хип-хоп, стрийт и щоу денс, разкри ръководителката на студиото Лалка Златанова.

Палата 8, където пловдивчани и гостите на града могат да направят своя избор от подаръци за празниците, е отворена всеки ден от 10 до 19 ч, включително в събота и неделя, а на 31 декември – до 17 часа.  Докато родителите пазаруват, децата могат да се забавляват на атракционите, разположени в централния парк на панаирния комплекс.

 





Ключови думи: концерт, Пловдив, културна програма, Коледen базар, Международен панаир Пловдив,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |