В новините
 
10.12.2010 21:31   Новината е видяна 13324 пъти
След най-добрият за живеене Бургас стана и най-социалният град в България

Това може да се каже със сигурност, защото Bourgas.org стана единствен свидетел от медиите на едно решение - приемането на най-важната точка от бюджета на морската община за 2012 г. Кметската администрация, начело с кмета от ГЕРБ Димитър Николов произвеждат чудо след чудо в условията на задълбочаващия се недоимък в страната. Впрочем Бургас е ненадминат първенец по привличане на милиони левове по инфраструктурни проекти и в момента целият е разкопан, за да бъде преобразен напълно догодина напролет.
Така, вчера дори и опозицията на герберовото мнозинство в ОбС, начело с шефа на СКАТ Тв Валери Симеонов, остана с пръст в уста, защото нямаше какво повече да добави в полза на гражданите. Така Бургас, който беше обявен наскоро като най-добрият за живеене, оглави и доста по-важна класация – гражданите му ще плащат най-ниската такса смет и битови отпадъци, която ще остане непроменена през 2011 г . – 1 промил. За сравнение в Стара Загора налогът догодина ще е 2 промила, в Пловдив – 1,3, в Русе – 1,2, а в Плевен – 1,8. „Базирали сме услугата на задълбочени изчисления“, каза зам.кметицата по екология Атанаска Николова.
Залегналите 15,5 млн.лв. за почистването на града, които са с близо 2,4 млн.лв. В повече от т.г. ще се съберат успешно от таксите, защото Бургас непрекъснато увеличава своето население. Така, дори и в най-смелите си очаквания кметът Димитър Николов не допускал, че ще успее да налее в хазната 14 млн.лв. От тази такса, при условие, че за почистването т.г. бяха заделени 12,8 млн.лв.
бургаският шеф на „Титан“ Борислав Ангелов пък се похвали пред журналисти, че при него шофьорите на сметоизвозващите камиони получавали по 1000 лв. заплати, средното месечно възнаграждение било 800 лв., като циганките на най-низшата длъжност – тези с метлите по улиците вземали по 500 лв. Всичките му работници получавали и бонус по 100 лв. за храна.
Опозицията около Валери Симеонов успя да се изяви само с един пробив – с 20 гласа „за“ таксата за смет на нежилищните имоти падна от 11 на 9 промила. Това стана възможно след разсейване на мнозинството на ГЕРБ, СДС и ДПС, които гласуваха машинално и не обърнаха внимание, че приемат предложение на Владимир Павлов – доскорошен областен лидер на СДС, който беше отлъчен от своите, защото злепостави съратника си Костадин Марков – настоящ зам.кмет по строителството, чрез компромати в медиите, свързани с раздаване на големите обществени поръчки. В момента Марков съди две медии за клевета, но на първа инстанция в Районния съд едното дело приключи с оправдателна присъда за журналиста, направил разследване по подадените сигнали. Така мразеният от управляващите  Владимир Павлов, който е бизнесмен в сферата на ВиК-строителството, се превърна в победител.
Иначе сесията премина спокойно, с обичайните нападки на кандидат-кмета Ваклин тойновски, насочени само срещу Симеонов. Шефът на СКАТ дори бе наречен злодей задето преди 3 години, като председател на ОбС, сам бил изработил наредба, ощетяваща дребния бизнес с непосилни такси. На задните редове няколко общественици обсъждаха новите джипове на главния секретар на общината Божидар Кънчев и на зам.кмета по финансите Красимир Стойчев. Мощните им класни машини били придобити откакто станали общински служители. Аналогията между двамата беше свързана и с маниакалните им еднакви регистрационни номера – 0007.




Ключови думи: Бургас, Община Бургас, Кметска администрация, кмет от ГЕРБ, Димитър Николов, Валери Симеонов, екология, Атанаска Николова, Борислав Ангелов, ГЕРБ, СДС, ДПС, Владимир Павлов, Костадин Марков, Божидар Кънчев, Красимир Стойчев, Катя Касабова,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |