В новините
 
09.12.2010 06:16   Новината е видяна 5040 пъти
Царево почете юбилея на Златка Ставрева


Почитатели от цяла Странджа се събраха в Царево на юбилейния гала-концерт на народната певица Златка Ставрева, с който бе отбелязана нейната 60-годишнина. Певицата, която носи фолклора в сърцето и душата си, е ревностен пазител на традициите, истински радетел за чистотата на българските ритми и характерното странджанско звучене. „За мен песента е всичко, омагьосала ме е за цял живот. От нея черпя любов и сила, мъдрост и наслада”, сподели преди концерта Златка Ставрева.

Специално за Златка Ставрева снощи на сцената в Царево пя световно известната певица от Странджа Янка Рупкина. Солистката на бившата „Мистерия на българските гласове” и „Трио българка” поздрави колежката си с изпълнения на любими странджански песни. „ Мога само да се радвам, че има такива хора като Златка, които милеят за родното и българското. Обиколила съм света, но когато стъпя на странджанска земя, се чувствам заредена с нова сила и енергия. Затова най-много обичам странджанските песни и ги пея от сърце”, каза знаменитата певица.С поздравления за юбилярката на сцената излязоха народният певец Лазар Налбантов и виртуозният гайдар Петко Янгьозов. С тях певицата основа детска фолклорна формация „Нестинарче”, която днес се представя успешно по фолклорните сцени. Специален гост на концерта бе и народният певец Георги Костов.

В концерта с песни и танци се включиха ”Нестинарче”, Мъжката певческа група, Женската битова група, детски танцов ансамбъл „Иглика” , танцово студио „Съншайнс”, квартет „Китен”, битова група към читалище „Свобода” в Китен, фолклорна група от Созопол и много други. Накрая от сцената прозвуча химнът на „Странджа” „Ясен месец веч изгрява”.






Ключови думи: Странджа, Царево, Златка Ставрева, концерт, сцена, песни, народен певец, фолклорна група, битова група,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |