В новините
 
10.12.2010 06:33   Новината е видяна 8999 пъти
Седесари откупиха част от историята за 21-я си рожден ден

Част от историята на СДС, запечатала паметни за партията моменти, си купиха членове, симпатизанти и приятели на СДС-Бургас на рождения ден на партията – 7 декември. Историческите мигове, проследяващи историята на партията от 7 декември 1989 г. досега, бяха издирени и представени на фото-изложба. От първите митинги в София пред мавзолея, през изборните победи на партията – както в столицата, така и в Бургас – на снимките голяма част от местните седесари разпознаха себе си. В изложбата участваха повече от 50 фотоса.

Снимките бяха разиграни на търг, като неоткупените от тях все още могат да бъдат видени в сградата на СДС-Бургас на “Богориди” 34. Събраните средства ще бъдат предоставени на деца с церебрална парализа и ментални увреждания, както и на студенти в неравностойно положение от Университет “Проф. д-р Асен Златаров”. Средствата бяха поискани с писма от нестопански организации.

“Синият кабинет”, който седесарите избраха на миналогодишния си рожден ден и в който влязоха изявени членове на СДС-Бургас, даде своя отчет за изминалата година и връчи на присъстващите поръчения, за чието спазване трябва да съдействат занапред. Поръченията са извадени от програмата на СДС “България 2020” и са основните стъпки на СДС в посока към по-доброто бъдеще на страната ни, които трябва да залегнат във всички сфери на управлението. Спазването на човешките права, създаване на общество без привилегии и без дискриминация, въвеждане на гласуване по Интернет, изработване на нов Закон за местното самоуправление – всички тези поръчения се паднаха на случаен принцип на бургаските седесари. “Убедени сме, че всеки в тази зала може да се справи с поставената задача, има и образованието, и възможностите да го изпълни”, обясниха метода на случайния подбор областният председател на партията Костадин Марков и общинският – Константин Райков.

Едно от сините поръчения се падна и на бургаския кмет Димитър Николов, който уважи празника на СДС. Той трябва да съдейства за премахване монопола на здравната каса. “Изключително тежка задача, но ще се постарая”, обеща градоначалникът.

От своя страна кабинетът, начело с министър-председателя Костадин Марков също получиха отговорност – да спечелят местните избори през 2011 година. Неслучайно на празничната торта бе изобразена картата на Република България, разделена на административни области, оцветени в синьо.

Близо 100-ина гости уважиха празника на СДС, сред които и партньорите на партията от “Синята коалиция” – Демократи за силна България (ДСБ), както и “Гергьовден”, “Новото време”. Областният председател на партия ГЕРБ Димитър Бойчев пожела на всички членове и симпатизанти на СДС да продължават да осъществяват целите си и да не спират да работят за развитието на демокрацията.

 





Ключови думи: СДС, СДС-Бургас, Костадин Марков, Димитър Николов,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |