В новините
 
09.12.2010 08:55   Новината е видяна 11601 пъти
Община Бургас ще кандидатства с проект остров „Света Анастасия” да стане туристическа атракция

Съветниците в Бургас одобриха общината да кандидатства с проект остров „Света Анастасия” да стане туристическа атракция. Проектът ще се реализира в рамките на две години, а максималният размер на финансовата помощ е 6 500 000 лева, като общината трябва да осигури 5% съфинансиране. При приемането на дневния ред съветниците приеха и четири допълнителни докладни, като ги гласуваха още в началото на заседанието. След одобрените точки е решението общината да кандидатства по ОП „Околна среда” за подобряване на ВиК инфраструктурата на кв. „Крайморие”. Общинските съветници решиха да бъде предоставена за експлоатация от ВиК за срок от 18 месеца канално-помпената станция „Сарафово”. Допълнително одобриха четирима кандидата с репродуктивни проблеми да получат по 2000 лева.
    Общината ще кандидатства и с проект за ремонт на защитеното жилище за хора в риск, това одобриха на днешното си заседание общинските съветници. Защитеното жилище се нуждае от основен ремонт. Това ще стане по проект „Красива България” на Министерство на труда и социалната политика. В момента то се ползва от 10 младежи, навършили 18 години. Проектът предвижда да се препокрие изцяло покривът, да се санира сградата, като се подменят улуците, водосточните тръби, канализация и ВиК инсталацията, подмяна на изгнилите дървени врати поставяне на нов теракот и фаянс, измазване на стените и др. Стойността на предвиждания ремонт е близо 68 400 лева. Община Бургас трябва да осигури 20% съфинансиране от общата сума. Тези средства ще бъдат заложени в бюджета на общината за следващата година.

 





Ключови думи: Бургас, община, проект, остров света Анастасия,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |