В новините
 
14.12.2010 08:14   Новината е видяна 5987 пъти
Според гърците сме виновни за Бургас-Александруполис

Реализацията на проекта за трансбалкански петролопровод Бургас-Александруполис се блокира от позицията на България, заяви днес в Атина гръцкият вицепремиер Теодорос Пангалос на руско-гръцко-кипърска конференция, предаде РИА Новости.
Осъществяването на проекта за трансбалкански петролопровод Бургас-Александруполис представлява приоритетна цел на гръцкото правителство. За съжаление ще бъде трудно той да бъде реализиран, посочи Пангалос. Всеки път, когата проамерикански политически сили спечелят избори в България, проектът за петролопровод навлиза в задънена улица, каза гръцкият вицепремиер.
Симос Кедикоглу, депутат от опозицията, се присъедини към мнението на вицепремиера. Той изтъкна, че петролопороводът ще разтовари от танкери проливите Босфора и Дарданелите.
Руският посланик в Гърция Владимир Чхиквишвили прояви по-голям оптимизъм. Надявам се, че проекти, които са решаващи не само за нашите отношения, но и за европейската енергийна сигурност, ще бъдат осъществени, каза посланикът.
През 2007 г. Русия, Гърция и България се споразумяха за изграждане на петролопоровода Бургас-Александруполис.
Петролопороводът с дължина около 300 километра има за цел да доставя руски и каспийски петрол към Европа, заобикаляйки проливите Босфора и Дарданелите.
След идването му на власт през 2009 г. българският премиер Бойко Борисов неколкократно е поставял под съмнение участието на София в проекта, отбелязва Риа новости.




Ключови думи: петролопровод, Бургас-Александруполис,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |