В новините
 
21.12.2010 05:59   Новината е видяна 8585 пъти
В Царево набират кандидати за услугата Личен асистент

За социалната услуга могат да кандидатстват хора с трайни увреждания, нуждаещи се от постоянна грижа

Община Царево започва набирането на заявления за социалната услуга „Личен асистент” по проект „Подкрепа за достоен живот”, информира в сайта си общинската администрация.

В периода от 10 до 24 януари в Общината започват да се приемат заявления за потребители, както и заявления за личен асистент. За ползватели на социалната услуга могат да кандидатстват хора с трайни увреждания, нуждаещи се от постоянна грижа.
Изискванията, на които трябва да отговарят са 90 на сто и над 90 на сто трайно намалена работоспособност или вид и степен на увреждане, с определена чужда помощ; с 90 на сто и над 90 на сто трайно намалена работоспособност или вид и степен на увреждане, без чужда помощ; с понижен процент на трайни увреждания с невъзможност за самостоятелно обслужване.

Деца на възраст до 16 години с 50 на сто и над 50 на сто вид и степен на увреждане или деца от 16 до 18 години с 50 на сто и над 50 на сто степен на трайно намалена работоспособност, с определена чужда помощ или с установена невъзможност за самостоятелно обслужване.

Кандидат за личен асистент може да бъде и член на семейството на потребителя в трудоспособна възраст. За лични асистенти по проекта могат да кандидатстват лица в трудоспособна възраст, отговарящи на едно от следните изисквания: безработни лица; трудово заети лица – наети или самонаети; неактивни лица- студенти или с професионална пенсия за ранно пенсиониране в трудоспособна възраст,които да извършват допълнителен почасов труд.

Заявленията ще се приемат в община Царево от 10.01. до 15.01.2011 г. – от 12.00 до 13.00 ч. и от 17.01. до 22.01.2011 г. – от 12.00 до 13.00 ч.





Ключови думи: социална услуга, трайни увреждания, Царево,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |