В новините
 
15.01.2011 07:09   Новината е видяна 10153 пъти
Красотата на Атанасовско езеро в изложба

На 18 януари 18 фотографии ще разкрият част от красотата на Атанасовско езеро в изложба, представяща най-добрите снимки участвали във фотоконкурса „Атанасовско езеро – хората, птиците, солта”, посветен на 30 години от обявяването на езерото за резерват. Неслучайно сме избрали датата 18 януари за откриване на изложбата, когато православната църква почита паметта на Свети Атанасий Велики, чието име носи езерото.
 Организатори на фотоконкурса и на изложбата са Българско дружество за защита на птиците, Българска Фондация Биоразнообразие и Регионална инспекция по околната среда и водите – Бургас.
 Фотосите в изложбата са селектирани от общо 53 снимки на 13 любители фотографи, които се състезаваха за наградата – участие в специален фототур из Бургаските езера със специалист орнитолог. Всички наградени фотографии вече красят страниците на календар за 2011 г. на проект „Живот за Бургаските езера” на БДЗП, финансиран от програма LIFE+ на ЕС.
  Първото място грабна Жечо Планински с две свои снимки - на малката черноглава чайка – един от най-характерните обитатели на естествената лагуна и снимката със заглавие „Сол”. Второто място е заето също от две снимки на Диди Андреева, която е запечатала друга красота на езерото - „Криволичещите пътища на солта” и „Пътека към града”. На трето място бе отличена снимката на Димитър Градинаров с името „Сърф”, изобразяваща радостта на младежите от съприкосновението с лечебната кал на Атанасовско езеро. Останалите автори в изложбата са Станислава Янева, Георги Иванов, Антонина Димовска, Николина Колева и Веселин Михайлов.
 Силно въздействащи са фотографиите на езерото при залез слънце. Лугата и калта, които са част от богатството на Атанасовско езеро и са привлекателното място за много от жителите на Бургас са запечатани в по-голямата част от фотосите. Всички снимки впечатляват с хармонията постигната между природното богатство на естествения водоем и създаденото от човека в него.
 Заповядайте на 18 януари (вторник) 2011 г. от 18:00 часа в залата на улица „Конт Андрованти” №5, когато официално ще бъде открита изложбата „Атанасовско езеро – хората, птиците, солта”. Тя ще може да бъде посетена до 25 януари. Всеки посетител също може да направи своя избор и да определи коя снимка да спечели „Наградата на публиката” като гласува по време на изложбата.




Ключови думи: Атанасовско езеро, снимки, езеро, изложба, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |