В новините
 
26.01.2011 07:41   Новината е видяна 6291 пъти
Бургас има потенциал-а на ски курорт и спа ризорт

Двукратната вицеолимпийска шампионка по шорттрек Евгения Раданова посети Бургас, за да популяризира тук зимните спортове. Доскоро морският град нямаше нищо общо с тях, но в момента жителите му имат възможността да ползват открита ледена пързалка, направена със съдействието на местната Община.
„Първата стъпка е факт. За мен ще е огромно удоволствие да ме поканите на откриване на първата целогодишна пързалка в България, която да е във вашия град”, каза титулованата ни спортистка, която пристигна в Бургас в компанията на националния треньор по шорттрек Юлиан Ангелов. Посрещнаха ги кметът Димитър Николов, заместникът му д-р Лорис Мануелян и началникът на спортния отдел в Общината Веселина Деведжиева. Заедно те дадоха кратък брифинг, в който се включи и треньорът на новосформирания бургаския отбор по хокей на лед Валери Георгиев.
Кметът Николов потвърди желанието и намерението си да помага за изграждането на закрита пързалка в града. Той съобщи, че в момента нейното място се избира измежду три терена – един в близост до хотел „Парк” в парк „Езеро”, вторият е до новия спортен к-с „Изгрев”, а третият в района на Дивизията - отново в „Изгрев”.
Евгения Раданова и Юлиан Ангелов прогнозираха, че графикът на такова съоръжение би бил запълнен на 100 %.
„Треньори и деца, желаещи да практикуват спортове върху лед, има. Няма база!”, казаха те.
Треньорът на националите по шорттрек се оплака, че наемът за час в София е 144 лв., а в професионална зала в Щатите - 90 долара. Според неговите наблюдения в Европа повечето ледени пързалки са общински, а не частни, което ги прави и по-евтини.
Треньорът на бургаския отбор по хокей на лед „Белите акули” - Валери Георгиев - отново потвърди големия интерес на местните деца към този спорт. Акулите вече носят нови екипи, осигурени им от Община Бургас.




Ключови думи: Раданова, Бургас, бургаски отбор, хокей,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |