В новините
 
04.02.2011 08:27   Новината е видяна 4943 пъти
Бургас: нови улици и паркоместа в Славейков и Изгрев

Нови алеи и паркоместа в бургаските комплекси Лазур  и Славейков обещава нашият кмет Димитър Николов. казваме нашият, поради простата причина, че единият е точно до офиса ни. Благодарим на кмета, благодарим на Община Бургас. Наздраве!

Кметът Димитър Николов провери строителни обекти, които се изпълняват с общински средства в два жилищни комплекса на Бургас.
Първият е за изграждане на обслужващи улици и паркинг до бл. 55 /смята се, че е най-дългият в България/ и бл. 56 в к-с ”Славейков”. Тези два блока са построени и населени през 80-те години на миналия век. Досега транспортният достъп до бл. 56 се осъществяваше от обслужваща улица с широчина 6 м., без осигурени места за паркиране. Теренът, в който се реализира проектът, представляваше неугледно пустеещо пространство без трайна настилка.
В момента там се правят две обслужващи улици към двата блока, съответно с дължина 157 и 168 м. Строи се паркинг за 110 автомобила. Подменят се съществуващи тротоарни настилки и се изграждат нови. Проектът е съобразен с наредбата за осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания в урбанизираните територии. Предвидено е изграждане на ново улично осветление и система за отводняване на улиците и паркинга. Изпълнител на строителството е „Пътни строежи 2001”АД. Договорена стойност на обекта е 315 270 лв. Срокът за изпълнение е 45 календарни дни, броени от 12.01.2011 г.
Вторият инспектиран от кмета Николов обект е за строителство на обслужваща улица при бл. 136, 137, 138 и 139 в к-с ”Изгрев”. Изброените блокове са градени и населени  през 2000-2001 година, без да е осигурен транспортен и пешеходен достъп до тях. Теренът, върху който се реализира проектът, временно е настилан с фрезована фракция и трошенокаменна настилка, трудни за поддръжка и неосигуряващи нормален транспортен и пешеходен достъп.
В момента там се прави улица с габарит 11.50 м., като уличното платно е с широчина 6 м. и дължина 205 м. Проектът включва обособяване на 37 бр. места за успоредно паркиране. Предвижда се изграждане на стълба за пешеходен достъп от обслужващата улица до бул. ”Стефан Стамболов”, тъй като от 10 години жителите на тези блокове се катерят по един кален склон, за да стигнат до автобусната спирка на булеварда.
Изгражда се още улично осветление и дъждовна канализация за оттичане на повърхностните води. 
Изпълнител на проекта е консорциум „Благоустрояване Бургас 2010”. Договорена стойност на обекта е 191 306 лв. Срокът за изпълнение е 50 календарни дни, броени от 12.01.2011 г.

Ключови думи: Димитър Николов, улици Бургас, паркинг Бургас, улица Бургас, комплес Славейков, комплекс Лазур,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
Услуги - ясновидство гадaене помощ при уроки и негативна енергия силна арабска магия за любов и късмет събира разделени двойки разваля черна магия оправя карми
Търси партньор - млада неопитна в секса жена търси мъж опитен и разкрепостен да ме поотрака имам терен ако това си ти пиши ми на номер 191982 с текст мари126 за адрес
Търси партньор - млада неправила секс 2 месеца жена почти девствена търси спешно ама наистина спешно мъж за секс може и неопитен имам терен пиши ми на номер 191997 с т
Търси партньор - Търся просто секс, може и със семеен мъж. Единствено държа на чистоплътност , защото обичам да правя и да ми правят френска любов.
Търси партньор - 27г блондинка торнадо в леглото търси неангажиращ секс имам терен но ходя и по адреси ако ме искаш пиши ми на номер 191910 с текс дори69 и да се мятам
Услуги -
Работа, обучение - ГАРАНТИРАНА РАБОТА В ЧЕХИЯ-ЗАПЛАТА ДО 1200 €
Работа, обучение - ГАРАНТИРАНА РАБОТА В ЧЕХИЯ-ЗАПЛАТА ДО 1200 €
Работа, обучение - ГАРАНТИРАНА РАБОТА В ЧЕХИЯ-ЗАПЛАТА ДО 1200 €
Работа, обучение - ГАРАНТИРАНА РАБОТА В ЧЕХИЯ-ЗАПЛАТА ДО 1200 €
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
Мебели Бургас | namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |