В новините
 
07.02.2011 18:14   Новината е видяна 4181 пъти
Информация с нов грим

Интернет се пренасели и заприлича на Слънчев бряг от ново поколение.  Тук гола мацка, там полуоблечен мацок, и изневиделица започвате еротичен чат с баба си, която вече има фейсбук и счита скайп за отживелица.

Дискретността на интернет пространството няма нищо общо с това, което би си помислила Катя Касабова. Дискретността е онова, което лишава материята от нейната неизчерпаемост и я прави адресируема, след като преди това я е превърнало в информация.

Единствено, дегизирана като информация, материята може да спечели за себе се онова, което и се полага – уважение, а на гримьорите – пари.

Важно е гримьорите да знаят протокола, по който да дегизират по подходящ начин материята като информация, за да бъде приета тя там, където иска да иде.

Идеята беше да се каже, че наличните адреси на IPv4 адреси свършиха.  На специална церемония в Маями беше разпределена последната серия IPv4 адреси. Щом в България над милион и половина за 3-4 дни се преброиха в Интернет – ясно е.

Хост се нарича всеки компютър, смартфон, алабала, свързан към интернет, получил IP.  При стария стандарт IPv4 адресите са окол 4 млр, и те се изчерпаха. 

От доста време достачици, хостинг компании и всички, които са засегнати от новия стандарт IPv6 се подготвят и са преминали към него. Де факто простосмъртните няма да усетим, как се минава в новото адресиране. Или поне много слабо ще го усетим.

ДЕФИНИЦИИ и полезна (професионална информация)

IPV4 беше достъчно прост и елегантен за прилагане, поддържаше множество протоколи и .. просто се изчерпа.
IPv6 е разработен така, че да позволи по-нататъчно разрастването и развитие на Интернет. Основно: нараства броят на достъпните IP адреси. IPv4 e 32 битов, докато IPv6 е 128.

IPV4 беше достъчно прост и елегантен за прилагане, поддържаше множество протоколи и .. просто се изчерпа. IPv6 е разработен така, че да позволи по-нататъчно разрастването и развитие на Интернет. Основно: нараства броят на достъпните IP адреси. IPv4 e 32 битов, докато IPv6 е 128.IPV4 беше достъчно прост и елегантен за прилагане, поддържаше множество протоколи и .. просто се изчерпа.IPv6 е разработен така, че да позволи по-нататъчно разрастването и развитие на Интернет. Основно: нараства броят на достъпните IP адреси. IPv4 e 32 битов, докато IPv6 е 128.

За да не превеждаме – всичко е просто и ясно – вижте адреса по-горе

Ключови думи: : ipv4, ipv6, интернет, интернет приложение, информация, фейсбук,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |