В новините
 
08.02.2011 18:22   Новината е видяна 8893 пъти
Замислено в тавана

Трудноподвижните пациенти на „Медицински център-2” в к-с „Славейков” вече ще могат да ползват специален подемник за изкачване до втория етаж. Съоръжението бе открито днес от кмета Димитър Николов и зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян. То е изградено със средства от капиталовата програма на Община Бургас. Инвестирани са близо 58 хиляди лева.
Монтирането на подемник за хора с увреждания в здравното заведение беше необходимо заради двуетажната сграда. Досега достъпът на тези пациенти до общопрактикуващите лекари и специализираните кабинети бе невъзможен, поради липсата на каквато и да е възможност за изкачване до втория етаж.
По време на откриването кметът Димитър Николов подчерта, че това е част от цялостната стратегия на Община Бургас за достъпна градска среда. Той пое ангажимент до края на тази година да бъдат осигурени още 14 хил.лв., с които да се направи рампа за хора с увреждания на входа на „Медицински център-2”.
Подемникът е съобразен с всички технически изисквания за подобни  съоръжения и с нуждите на хората със затруднено придвижване. Той е с товароподемност 300 кг и освен инвалидна количка побира и придружител. В подемника има „паник бутон”, в случай че на пациента му прилошее или има нужда от помощ. След натискането му се получава сигнал в регистратурата на медицинския център и 10 секунди след това съоръжението спира.
Това е едно от най-съвременните съоръжения за хора с увреждания на  здравно заведение в Бургас.




Ключови думи: пациенти, Медицински център, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |